„Motorola rejzr“ se vratio – da li će telefoni na preklapanje opet ući u modu

„Motorola“ je u Londonu predstavila novu verziju legendarnog telefona „rejzr“. Najave iz kompanije su izazvale veliku pažnju širom sveta, a RTS je među retkima imao priliku da proba „oživljeni“ „rejzr“.

Na tržištu mobilnih telefona, gde su svi počeli da liče jedni na druge, pojavilo se nešto što bi moglo da razbije monotoniju.

„Motorola“ je odlučila da oživi svoj legendarni model „rejzr“, koga se mnogi sećaju s veoma pozitivnim stavom. Nije malo onih kojima je to bio prvi telefon. Međutim, reč je o telefonu za novo vreme.

„Imali smo na umu pri dizajniranju ovog uređaja i ljude koji su ranije koristili 'motorolu rejzr', neke daleke 2014, 15, 16. godine, ali, s obzirom na to da je ovo najnovija tehnologija, apsolutno je namenjena mladim ljudima koji jure za novim tehnologijama, kojima nije strano da se pozabave ili poigraju sa novim stvarima, sa novim idejama koje dolaze iz ove industrije“, naglašava Vladimir Ostojić iz „Motorole Srbija“.

Po čemu je novi „rejzr“ drugačiji? Po tome što kada se otvori liči na bilo koji drugi telefon s ravnim ekranom, i nema nikakvih znakova koji bi ukazivali da je reč o savitljivom displeju.

A kada je preklopljen, idealan je da stane u džep. Pritom, postoji spoljni displej preko kojeg možete da gledate notifikacije, odgovarate na pozive i sve ostalo što je potrebno da biste ostali u kontaktu.

U „Motoroli“ su veoma ponosni na dizajn telefona. Kažu da su imali ideju da stvore nešto novo u trenutku kada je tržište to tražilo. Da bi postigli novi dizajn, morali su bateriju da podele na pola.

„Motorola rejzr“ ima moćan Snapdragon 710 procesor i šest gigabajta RAM memorije. Displej ima 6,2 inča.

Ljubitelje fotografije zanimaće kamera od 16 megapiksela. Ono što je posebno interesantno, prvi put možete uraditi kvalitetan selfi prednjom kamerom kada je telefon preklopljen.

Najveći adut ovog telefona moglo bi da bude kvalitetno korisničko iskustvo i kada je telefon preklopljen i kada nije. Naravno, mnogo je onih koji vole da posle razgovora brzo preklope telefon uz karakterističan zvuk.

Uz telefon idu premijum slušalice kao i turbo punjač.

Početak prodaje u svetu očekuje se krajem godine, a u Srbiji tek kada operateri omoguće opciju e-sim kartice.  

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво