Najveći regionalni događaj posvećen veštačkoj inteligenciji, u Beogradu 8. novembra

Beogradski „Madlenianum“ će u petak, 8. novembra, biti domaćin samita „Wonderland AI” (Artificial Intelligence) samita, najvećeg događaja u jugoističnoj Evropi posvećenog veštačkoj inteligenciji. Tom prilikom će se u srpskoj prestonici okupiti svetski stručnjaci iz ove sfere, a najzvučnija imena stižu iz prestižnih kompanija – najvećih giganata 21. veka. 

"Wonderland AI Summit" nudi inovativan pristup aktuelnim tendencijama na polju veštačke inteligencije, a učesnici će na više od 20 predavanja i radionica saznati kakva je njihova primena u raznim industrijama.   

Događaj će okupiti više od 600 učesnika, skoro 20 govornika uz veliki broj izlaganja, koja će još jednom pokazati, koliko je veštačka inteligencija prisutna u proizvodima, uslugama i navikama iz svakodnevnog života.

„Naša vizija je da  'Wonderland AI Summit' postane jedan od vodećih svetskih događaja posvećen veštačkoj inteligenciji, verujemo da imamo potencijal, dovodimo na prvi događaj svetske eksperte iz vodećih svetskih kompanija koji su voljni da pomognu razvoju AI ekosistema“, rekao je osnivač "6 AI" zajednica u regionu i osnivač Samita, Jovan Stojanović.

Veštačka inteligencija iz perspektive najvećih stručnjaka

U okviru jednodnevne konferencije, prisutni će imati priliku da slušaju neke od najvećih internacionalnih eksperata na polju veštačke inteligencije.

Iz kompanije "Facebook" stiže Višvanat Sivakumar, iz kompanije "Google" dolazi Krzistof Suvada, a o primeni i uticajima veštačke inteligencije na onlajn trgovinu, govoriće Ričard Noks, ispred jedne od najvećih aukcijskih platformi na svetu "eBay-a".

Gledište kompanije „Mercedes Benc“ na potencijale veštačke inteligencije i njene efekte u automobilskoj industriji, preneće Julian Merten.

Poseban pečat događaju pružiće Kristof Velsbah partner u "IBM Ventures" i jedan od najuticajnijih AI investitora današnjice, kao i Sorin Čeran iz kompanije „Hjulet Pakard“.

Učestvuju još, ispred kompanije "Sisiense", Ina Tokareva i Kartik Mutsvamani iz najveće evropske softverske kompanije SAP.

Interaktivan program: stručna predavanja i radionice

"Wonderland AI Summit" sprema program ispunjen predavanjima, diskusijama i radionicama koje imaju za cilj da podstaknu analizu veštačke inteligencije u savremenom kontekstu, kao i diskusije o  pravcima njenog budućeg razvoja. 

Učesnike očekuju tehnički i biznis orijentisani sadržaji, a u okviru programa će se naći i zvanična "nVidia" radionica.

Program konferencije će okupiti inženjere, direktore, menadžere u IT industriji, kao i sve one koji imaju inovativan i moderan pristup poslovanju koje neizostavno uključuje primenu novih tehnologija. 

Samit je deo aktivnosti najveće globalne zajednice posvećene veštačkoj inteligenciji – "City.AI", a njena glavna misija je promocija znanja u oblasti veštačke inteligencije, upoznavanje primera dobre prakse iz celog sveta, kao i podrška inovatorima koji su željni da svoje proizvode u oblasti veštačke inteligencije pokažu svetu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво