Supertajni svemirski avion sleteo na Floridu

„Boing iks-37B“, tajna letelica američkog vazduhoplovstva, sletela je na Floridu u nedelju nakon 780 dana provedenih u orbiti oko Zemlje. I dalje se ne zna šta je avion radio u orbiti dve godine i mesec dana.

Ovo je peti put da je bespilotna letelica „iks-37B“ obletala Zemlju, ovoga puta premašivši rekord iz četvrte misije, koja je okončana u maju 2017. godina posle 718 dana u orbiti.

Na petu misiju „iks-37B“ poleteo je 7. septembra 2017. godine na „falkon 9“ raketi.

„'Iks-37B' nastavlja da demonstrira važnost višekratnog svemirskog aviona. Svaka naredna misija unapređuje naše mogućnosti“, istakla je Barbara Baret, sekretar vazduhoplovstva.

Uprkos tome što nije poznato koje to mogućnosti unapređuje, američko vazduhoplovstvo navodi da letelica ima jedinstvenu sposobnost da „testira nove sisteme u svemiru i vrati ih na Zemlju“, kao i da je misija uspešno završila sve svoje ciljeve.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво