Kad robot zaigra užičko kolo

Premijerka Ana Brnabić, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ministar za nauku i tehnologiju Kine Vang Džang imali su priliku da se upoznaju sa najnovijim inovacijama i tehnološkim dostignućima u oblasti razvoja pametnih gradova, industrijskih parkova, železničke infrastrukture.

Na četvrtoj dvodnevnoj konferenciji Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEIZ) koja je posvećena saradnji u oblasti inovacija, a koja je otvorena na Beogradskom sajmu, Brnabić, Popović i Džang su, između ostalog, prisustvovali prezentaciji rekonstrukcije železničke pruge od Novog Beograda do Stare Pazove.

Takođe, imali su priliku da vide i najnovije modele kineskih putničkih vozova, koji dostižu brzinu od 350 kilometara i 250 kilometara na sat, a koji saobraćaju na relaciji Peking-Šangaj.

Zvaničnici Srbije i Kine pogledali su i kratki film o tome kako će industrijski park koji će Srbija zajedno za Kinom graditi u Borči, a na štandu kompanije „Huavej“ upoznali su se sa najnovijom 5G tehnologijom.

Oni su obišli štand na kojem su predstavljene biografije i dostignuća srpskih naučnika Nikole Tesle, Mihajla Pupina i Milutina Milanković, na na kojem je demonstriran rad Teslinog kalema o kojem je prisutnima „govorio“ robot Tesla.

Jedna od atrakcija sajma bio je i „ples robota“ uz poznate muzičke numere, a roboti su „zaigrali“ i užičko kolo.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво