Novi Huavej „mejt 30“ izlazi na tržište bez „Guglovih“ aplikacija

Pametni telefon „huavej mejt 30“ koji će se pojaviti na tržištu krajem sedmice, neće imati „Guglove“ aplikacije „Jutjub“, „Gugl maps“, „Džimejl“, ali u kineskoj kompaniji tvrde da će biti načina da se do njih dospe.

„Gugl“ je prošlog meseca potvrdio da će drugi najveći svetski proizvođač pametnih telefona predstaviti novi telefon bez paketa njihovih aplikacija, kao rezultat američke zabrane trgovanja, koja sprečava saradnju sa kompanijom „Huavej“. 

Zabrana saradnje sa kineskom firmom usledila je pošto su američke vladine agencije izrazile zabrinutosti da bi njene uređaje kineska država mogla koristiti za špijuniranje, prenosi Independent.

Nedostatak „Guglovih“ aplikacija takođe znači da „mejt 30“ (Mate 30) neće imati „Gugl plej“ prodavnicu.

Izvršni direktor „Huaveja“ Ričard Ju, rekao je novinarima u Berlinu, da postoji rešenje koje će vlasnicima telefona olakšati pristup svim aplikacijama za Android uređaje.

Jedan od primera za premošćavanje problema je kineska aplikacija Mejzu (Meizu) softvera, koja korisnicima nudi korisnicima mogućnost preuzimanja „Guglovih“ aplikacija i usluga.

Inače, većina „Guglovih“ usluga je u Kini blokirana zbog stroge internet cenzure, što znači da „Huavej“ može koristiti drugu, rivalsku verziju u matičnoj državi.

„Huavej“ se u prošlosti uveliko oslanjao na američke softver kompanije, kada je reč o uređajima koji se prodaju na američkom i evropskom tržištu.

„Mejt 30“ će biti predstavljen 19. septembra u Minhenu, a spekuliše se da će novi telefon imati nekoliko kamera i da će podržavati 5G konekciju.

broj komentara 9 pošalji komentar
(sreda, 18. sep 2019, 19:54) - anonymous [neregistrovani]

Ozbiljno

Pa davno su rekli da će obavezno izbacivati telefone odmah posle Apple-a, i da će uvek biti za malo bolji od appla. Huawei mate 20 pro je najbolji telefon koji sam imao, a promenio sam od Samsung, Motorola, IPhone.... Nikad ni jedan bug, updati redovni, radi kao sat. Fenomrnalan telefon. Apple samo ime i marketing

(sreda, 18. sep 2019, 18:51) - Pedja [neregistrovani]

Trazili ste, gledajte

Huawei je mnogo ozbiljna kompanija koja ima beckup za sve, i naravno progresivnu, naprednu tehnologiju. Imam Mate 20 Pro i prezadovoljan sam. Kina je mnogo ojacala, trend joj samo raste, tako da hteli ili ne da priznamo, ona je vodeca privreda u svetu.

(sreda, 18. sep 2019, 14:28) - Dragec [neregistrovani]

Нови Хуавеј „мејт 30“ излази на тржиште без „Гуглових“ апликација

Sve po principu: Kako ti meni , tako ja tebi! Zasto sve sto je americko mora u prvi plan?

(sreda, 18. sep 2019, 05:35) - anonymous [neregistrovani]

ko carape

Stancaju telefone ko carape

(utorak, 17. sep 2019, 13:20) - anonymous [neregistrovani]

Huawei

Od 1997. godine imam mobilni telefon, i imao sam različite modele i proizvođače. Samsung sam u većini slučajeva imao. Pre dve godine sam kupio Huawei Mate 10 Lite, i prezadovoljan sam, tako da sam brzo zaboravio kako Samsung, tako i ostale marke mobilnih telefona.

(utorak, 17. sep 2019, 11:02) - anonymous [neregistrovani]

BRAVO

Sa oduševljenjem čekam promociju kod nas da se rešim ovih Trojanaca američkih službi

(utorak, 17. sep 2019, 08:35) - anonymous [neregistrovani]

Skup telefon

Taj telefon ce biti previse skup da bi se eksperimentisalo sta i kako radi.
Nece se proslaviti izvan Kine.

(utorak, 17. sep 2019, 07:18) - anonymousnorko [neregistrovani]

nema ni veze

ja vec imat telefon koji nije radjen za nase trziste bez google play i svega ostalog sto ide fadricki uz njega sasvim normalno sam skinuo sve sto mi treba preko huawei appgalerii

(ponedeljak, 16. sep 2019, 21:10) - anonymous [neregistrovani]

Очигледно да је Америчка одлука потез очајника који полако али сигурно губи трку.

Добијам жељу да купим овај кинески телефон из чисте радозналости да видим како су решили проблем. Тако ће и бити. Купујем га.