Više od 20 auto-kompanija, zbog štednje, otkazalo učešće na sajmu u Frankfurtu

Frankfurtski sajam automobila će ove godine biti siromašniji. Na njemu ne učestvuju dvadeset i dve auto-kompanije. Nastupe su otkazali najveći, većinom Francuzi, ali i Japanci, što govori da se nešto menja i u marketingu prodaje automobila.

U Frankfurt ne dolaze „Volvo“, „Rols-rojs“, „Aston Martin“, „Nisan“, „Reno“, „Dačija“, „Micubiši“, kao i marke „Dženeral motorsa“, „Ševrolet“ i „Kadilak“. 

„Tojota“, „Mazda“, „Suzuki“ i „Subaru“ takođe neće biti na sajmu. U Frankfurtu neće biti ni „Pežoa“, „Sitroena“ i „DS-a“. I te marke su odabrale drugačije oblike predstavljanja, ali „Opel“ iz iste grupacije „PSA“, s obzirom da se još smatra domaćom markom, odlučio je da bude u Frankfurtu.

„Moramo, kao nemački brend nastupiti pred domaćom publikom. Na primer, prošle godine nismo bili u Parizu, ali su delovi naše grupacije 'Pežo' i 'Sitroen' bili zastupljeni“, kaže Peter Seic iz kompanije „Opel“.

Ni „Fiat“ sa svojim markama „Fiat“, „Krajsler“, „Alfa Romeo“, „Džip“ i „Abart“ neće stići u Frankfurt.

Sajam će morati, zbog svoje budućnosti, u potpunosti da promeni koncept. Nove tehnologije, autonomna vožnja i elektromobili, zameniće do sada popularne brendove.

„U budućnosti neće izlagati samo etablirani proizvođači i dobavljači, već i dobro poznate IT i tehnološke kompanije. Prelazimo s tradicionalne izložbe prema dinamičkom događaju“, rekao je Bernard Mates iz Udruženja automobilske industrije Nemačke.

Po svemu sudeći, veliki sajmovi biće zamenjeni internet prezentacijama, tako da će sudbina Pariskog i Frakfurtskog sajma, kao najvećih manifestacija ovoga tipa u svetu, biti veoma neizvesna, kažu upućeni.

Međutim, veliki proizvođači imaju veoma jednostavnu računicu. Prodaja i profit ne obezbeđuju sredstva za sajmove, menja se i tehnologija a mnogi, ako ne nađu način da uštede, mogu i da se ugase.

Milionske uštede, ako se ne ode na sajam, omogućavaju da se novac investira u nešto isplativije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво