Ou-Dži ponovo šampioni najvećeg takmičenja u e-sportu i 15 miliona dolara bogatiji

Sudar titana Ou-Džija i „Likvida“ u „Dota 2“ finalu „Internešenala 9“, najvećeg takmičenja u svetu elektronskog sporta, okončano je pobedom prošlogodišnjih šampiona Ou-Džija, čime su postali prvi tim koji je dva puta pobedio na ovom takmičenju.

Finale „Internešenala 9“ svelo se na prošlogodišnje šampione Ou-Dži (OG) i „Likvid“ (Liquid), koji su 2017. dominirali. Ou-Džiju su bile potrebne četiri partije (igralo se na tri dobijene) da pobede i upišu svoje ime još jednom na Štit besmrtnih (pehar takmičenja).

Svaki od pet članova Ou-Džija kući je otišao tri miliona dolara bogatiji, pošto je pobedničnoj ekipi pripalo 45 odsto nagradnog fonda, koji je ove godine iznosio neverovatnih 34 miliona dolara.

Pre nego što su podigli Štit besmrtnih, nijedan od igrača nije nikada pobedio dva puta u finalu, ali sada, zahvaljujući izuzetnoj timskoj igri i hemiji, Anatan „Ana“ Pam, Topijas „Topson“ Tavitsainen, Sebastijen „Seb“ Debs, Jese „Džeraks“ Vainika i Johan „Noutejl“ Sundštajn čine malo, ali odabrano društvo dvostrukih pobednika.

Obe ekipe su do finala stigle na drugačije načine. Ou-Dži je od starta grupne, a posle i kroz eliminacionu fazu jednostavno dominirao nad protivnicima, koji su uključivali „Njubi“ (Newbee), „Ivl džinijuses“ (Evil Geniuses) i PSG.LGD.

„Likvidov“ put je, sa druge strane, bio mnogo teži. Tokom grupne faze su se mučili, ali su ipak pronašli pobednički recept u kasnijoj eliminacionoj fazi protiv „Ti-En-Si predator“ (TNC Predator), „Rojal never giv ap“ (Royal Never Give Up), „Ivl džinijuses", „Tim sikret“ (Team Secret) i PSG.LGD.

Ipak, u finalu nisu izdržali agresivni Ou-Dži.

Prva partija u finalu otišla je u korist „Likvida“, kada su momci predvođeni kapitenom Kurokijem iskoristili priliku nakon odbijenog napada Ou-Džija i srušili im bazu.

Druga i treća partija bile su u znaku potpuno dominacije Ou-Džija od početka do kraja, dok je „Likvid“ u četvrtoj u startu imao određeni momentum, ali je Ou-Dži to kasnije preokrenuo.

Dota 2 (Defence of the Ancients) je jedna od najpopularnijih video-igara na svetu. Koncipirana je kao taktička borba dva tima od po pet igrača, koji u početnoj fazi biraju između više od 100 različih heroja (svaki sa posebnim magijama i moćima), da bi se nakon toga borili na mapi i pokušali da sruše protivničke baze.

„Internešenal“ je svetsko takmičenje u Doti 2 i održava se svake godine na različitim lokacijama, a ove godine domaćin je bio Šangaj.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво