Možeš li da zamisliš život bez mobilnog telefona

Jedno od poslednjih istraživanja pokazuje da sedmoro od deset ispitanih ne može da podnese da bude bez mobilnog telefona. Svi ispitani, u poroseku provode po tri i po sata dnevno u korišćenju mobilnog telefona.

Istraživanje, u kojem su ispitivane navike 2.000 vlasnika pametnih telefona, otkrilo je da je skoro 60 odsto njih reklo da se „osećaju sigurnije“ sa svojim mobilnim telefonima. Tri od 10 osoba reklo je da rutinski proveravaju svoj mobilni telefon čim se probude.

Prema ovoj anketi, sedam od 10 ljudi „ne može da izdrži“ bez svojih mobilnih telefona. Dvoje od pet učesnika reklo je da su rizikovali povrede jer su gledali u telefon dok šetaju ili trče.

U proseku, ispitanici su svakodnevno proveli gotovo tri i po sata na svom telefonu, uključujući 52 minuta provedena na društvenim mrežama.

Mobilni telefon se najviše koristi za slanje poruka, upućivanje poziva i učestvovanje u razgovorima preko Votsapa i sličnih servisa, pokazalo je istraživanje.

U proseku, ispitanici su svake nedelje obavljali 10 poziva i slali 17 poruka, dok je 47 odsto ispitanih reklo da radije šalju poruke nego da upućuju pozive.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи