„Nout 10“ – Samsung iskoristio poslednju ovogodišnju šansu da impresionira

Jedan pogled na nove „galaksi noutove“ i jasno je da je „Samsung“ pokušao da uradi nešto novo ove godine.

Nije predstavljen samo jedan „nout 10“, već dva – jedan sa 6,3 inča dugačkom dijagonalom i početnom cenom od 949 dolara i drugi „nout 10 plus" sa ekranom dijagonale 6,8 inča i cenom od 1.099 dolara.

Oba modela imaju „infiniti“ AMOLED ekrane, koji se pružaju od ivice do ivice uređaja, a „Samsung“ je odlučio i da odstrani džek za slušalice na oba „nout 10“ telefona.

Promene tu ne prestaju. „Nout 10 plus“ ima četiri kamere na pozadini, a manji „nout 10 plus“ nema slot za mikro SD memoriju.

„Nout“ serija ne bi bila to što jeste bez jedne od svojih karakterističnih odlika – pametne olovke, odnosno Es pen, koja je sada unapređena i pomoću aplikacije Samsung nouts korisnikov rukopis automatski pretvara u digitalni tekst.

Logično, u većem modelu nalazi se jača baterija i ima više radne memorije, a bežično punjenje dodatno je unapređeno na oba uređaja, što znači da će im biti potrebno manje vremena.

Oba modela imaju „snepdregon 855“ čipsete u sebi. „Nout 10“ ima osam gigabajta radne memorije i 256 gigabajta prostora za skladištenje podataka, kao i bateriju od 3.500 miliamper-časova.

Sa druge strane, veći „nout 10 plus“ ima 12 gigabajta radne, 256 ili 512 gigabajta skladišne memorije i mogućnost proširenja sa mikroSD karticom. Baterija ima kapacitet od 4.500 miliamper-časova.

„Samsung“ je takođe napravio i 5G verziju „nout 10 plus“ koja je identična sa izuzetkom da ima modem u sebi koji joj omogućava pristup najvećim internet brzinama, a koštaće 1.299 dolara.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво