Aplikacija "CarGo" na „Forbsovoj“ listi u prvih deset na svetu

Na „Forbsovoj“ listi „deset svetskih kompanija koje menjaju industriju iz korena“ našla se aplikacija "CarGo", uz ocenu da se "CarGo" nalazi na vrhu među sličnim kompanijama.

Predstavljeno je deset kompanija koje su uz pomoć tehnologije transformisale tradicionalne industrije, kao što su transport, građevina, zapošljavanje, investiranje i još mnogo drugih, navodi se u saopštenju Udruženja građana "CarGo".

Forbs je preporučio da treba pratiti „šta radi ovih deset kompanija jer razvijaju tehnologije budućnosti“.

Vuk Guberinić, direktor IT kompanije "CarGo Tehnolodžiz", koja je razvila aplikaciju CarGo, navodi da je ovo svetsko priznanje velika stvar za aplikaciju, domaće inženjere koji su je napravili, ali i za celu zemlju. 

„Kada smo pre četiri godine počeli sa razvojem, iskreno nismo ni sanjali o ovakvom uspehu i ovom velikom priznanju. Ponosan sam i želim da se zahvalim svim našim inženjerima, članovima tima, svima koji su nas podržavali i kritikom usmeravali. Ali na prvom mestu želim da se zahvalim ljudima“, naveo je Guberinić. 

Oni su, kaže „srce našeg softvera, oni su naša pokretačka snaga i motiv da nastavimo dalje“.

„Ovo jeste emotivan momenat za sve nas u timu, ali činjenica da smo se našli rame uz rame sa najinovativnijim kompanijama u celom svetu velika je stvar za Srbiju“, ističe Guberinić.

Prema njegovim rečima, Forbs navodi da je ovo godina „najbrže trke ikada za širenje horizonta tehnološkog napretka“.

„U vreme najbrže trke, nama su nažalost često vezane noge. Sigurno bismo mogli brže da nemamo brojne prepreke, ali one su nas ojačale i teraju nas da budemo još bolji za sve ljude“, napomenuo je Guberinić i ocenio da je ovo rangiranje Forbsa zalog je za budućnost, veliki zadatak i obaveza „da ostanemo ono što od samog početka jesmo – deo svake porodice“.

„Iako ponekad pokleknemo, jasno je da nema stajanja i odustajanja. Forbs nam je dao snage za to na čemu im neizmerno hvala“, rekao je direktor kompanije "CarGo Tehnolodžiz".

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana "CarGo", koje ovu aplikaciju eksluzivno koristi u Srbiji za inovativnu pomoć na putu svojim članovima, kaže da priznanje ohrabruje nastavak saradnje sa kompanijom "CarGo Tehnolodžiz" na razvoju drugih usluga za članove udruženja. 

„Ponosan sam na naše članove. Čestitam i njima i kompaniji 'CarGo Tehnolodžiz'. Oni su ponos Srbije“, kaže Vučić.

Forbs piše da je u 2019. godini "CarGo" postao profitabilan startap koji je svoj uspeh gradio kroz godine bez ikakve institucionalne investicije. Pored toga, ocenjuje da se kompanija nalazi tačno na vrhu među sličnim pružaocima usluga zbog procene troškova, ocena i efikasne usluge. 

Prestižni Forbs dodaje i da je namera kompanije "CarGo Tehnolodžiz" da napravi svoj ekostistem uključujući tu i aplikaciju za plaćanje – svojevrsni digitalni novčanik za novo doba, navodi se u saopštenju.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво