„Lesko-grad“ – igra, ali i riznica ideja za reformisanje svesti

Ljubav prema rodnom gradu inspiracija je za elektroinženjera Aleksandra Ljubića. Ideje je pretočio najpre u knjige, a potom i kroz igru „Lesko-grad“. Igrom, koja će biti predstavljena na „Jutjubu“ i kao aplikacija za mobilne telefone, njen autor promoviše Leskovac i njegove znamenitosti.

Lesko-grad je jedna vrsta leskovačkog Monopola. Sve što je napisao u svojim knjigama kako da Leskovac bude bolje mesto za život počeo je na ovaj način da ostvaruje. Kroz igru koju je osmislio.

Ljubav prema rodnom gradu, osnovni je motiv života i rada 35-godišnjeg elektroinženjera Aleksandra Ljubića.

„Cela igrica je koncipirana sa tehnikama kreativnog mišljenja gde kompletno ideja iz knjige 30 ideja za bolji Leskovac je pretočena u ovu igru. Znači vi nailazite na 30 ideja koje apsolutno reformišu vašu svest“, objašnjava Aleksandar.

Obeležja Leskovca o kojima ni Leskovčani ne znaju mnogo, kao i ona koja to tek treba da postanu zajedno u Lesko-gradu. Igra je proizvod Aleksandrove mašte i imaginacije.

Ljuba, kako ga sugrađani zovu, nije sanjar i maštar on je racionalan, čovek koji zna hoće i može da ostvari ono što je zamislio. On ne samo da nudi ideje već nudi i način kako da ih pretoči u stvarnost. Priprema prezentaciju Lesko-grada na Jutjubu i aplikaciju za igrice za mobilnom telefonu.

„Reakcije su su prelepe. Oni su oduševljeni kako je to krenulo od jednom kao vulkan gde se bukvalno jedan san jedna ideja da Leskovac bude bolje i lepše mesto za život kroz igru pretapa u stvarnost“, ističe ovaj Leskovčanin.

Aleksandar Ljubić inače radi kao trgovac u jednom leskovačkom trgovinskom lancu. Sa 30.000 dinara izdržava četvoročlanu porodicu. Ne žali se, već uporno radi i širi pozitivnu energiju.

Sa svojim idejama upoznao je i gradonačelnika Leskovca koji mu je obećao podršku. Aleksandar je strpljiv jer voli svoj Leskovac. Ali već stižu primamljive ponude iz drugih gradova, pa iz njegove radionice uskoro može izaći i igra za Beograd, kao i za celu Srbiju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво