Velika promena – „Instagram“ sakriva „lajkove“

Najpopularnija društvena mreža za deljenje fotografija i snimaka – „Instagram“ planira da sakrije broj lajkova na postovima, a nov sistem je na probi u sedam zemalja – Australiji, Brazilu, Kanadi, Irskoj, Italiji, Japanu i Novom Zelandu.

Ukoliko imate nalog na Instagramu, moći ćete da vidite broj „lajkova“ onoga što se postavili, ali vaši pratioci neće. Moći će da kliknu da vide ko je „lajkovao“, ali će morati da broje imena na listi.

Nov sistem se već isprobava u nekoliko zemalja.

Ovo je veliki promena za Instagram, ali neophodna, ističu stručnjaci, koji sve više upozoravaju na efekat koji društvene mreže imaju na mentalno zdravlje i samopouzdanje mladih ljudi.

„Želimo da se vaši prijatelji fokusiraju na fotografije i snimke koje delite, a ne koliko lajkova imaju“, saopštili su iz „Instagrama“.

Lajkovi su postali srž ove i drugih društvenih mreža i neka vrsta digitalne valute, a mnogi se sada pitaju da li njihovim sakrivanjem „Instagram“ rizikuje da umanji njihovu vrednost.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 21. jul 2019, 14:06) - anonymous [neregistrovani]

Ispravno

Sve vise ljudi tripuje popularnost i nadmocnije se osecaju nad ostalima,dosta je ponizavanja i potcenjivanja, i treba da bude skriveno.

(subota, 20. jul 2019, 17:09) - anonymous [neregistrovani]

Ono kad

Živiš za lajkove.