„Epl“ će izgleda odustati od problematične tastature

Prema novom izveštaju poznatog analitičara noviteta u kompaniji „Epl“, Ming-či Kuoa, kompanija će konačno na laptopovima promeniti kontroverznu leptir tastaturu.

„Epl“ je novu tehnologiju koja koristi leptir mehanizam na tastaturama, predstavio još 2015. godine na svojim novim „mekbukovima“. Vremenom, ova tastatura je ugrađena na sve njihove laptopove.

U to vreme, u „Eplu“ su tvrdili da je nova tastatura znatno poboljšanje u odnosu na postojeću tehnologiju. Novi mehanizmi su omogućili da tipke budu tiše i manje, a samim tim i da laptopovi postanu tanji.

Međutim, korisnici su neprekidno zamerali što su tipke bile lako lomljive, zatim da ih i najmanja prašina onesposobljuje da otkucaju slovo, ili ga pak kucaju više puta.

Ming-či Kuo izveštava da će „Epl“ predstaviti novu tastaturu sa makazastim tipkama koje će biti trajnije i nešto više. Nova testatura će se prvo pojaviti tokom godine na novom „mekbuk eru“, a zatim i na „mekbuk prou“, naredne.

Pored svih zamerki koje su upućivane na račun leptir tastature, Kuo u svom pregledu, navodi da je i njihova proizvodnja bila jako komplikovana. Zato će nove tastature doprineti i pojeftinjenju laptopova, osim što će odgovoriti na žalbe korisnika.

„Epl“ je u više navrata pokušavao da reši probleme ovih tastatura raznim poboljšanjima u pogledu dizajna i materijala. U četiri navrata su najavljivali da su prevazišli probleme.

Međutim, korisnici i dalje izražavaju rezervu po pitanju nove tastature, zabrinuti za trajnost budućih modela.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво