Novi ruski helikopter testirao tajnu vazduh-zemlja raketu

Poslednja verzija jurišnog helikoptera „Mi-28“ izvela je probno lansiranje najnovije višenamenske rakete, koja može da uništi oklopljenu metu na udaljenosti od nekoliko kilometara.

„Mi-28NM“ je sada na probnim poligonima, a u kao deo testiranja na njega je nakačena i nova protivtenkovska raketa kako bi se proverile njene sposobnosti, piše Raša tudej.

Oružje je toliko tajno da je televizija Zvezda, zvanični kanal ministarstva odbrane, morala da zamagli neke kadrove. Ime rakete je takođe tajno, a na snimku su o njoj pričali kao o „višenamenskoj krstarećoj raketi“.

Na snimku se vidi i lansiranje rakete, kao i njena razorna moć.

Vojni stručnjaci kažu da je sposobna da pogodi metu sa udaljenosti od nekoliko kilometara, što omogućava posadi helikoptera da se ne izlaže neprijateljskog vatri.

Rusko vazduhoplovstvo bi trebalo da u svom brojnom sastavu ima 100 „Mi-28NM“ helikoptera.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво