Brejdi: Veštačka inteligencija neće zameniti ljude

Skladištima „Amazona“ uvek će biti potreban ljudski kadar, tvrdi glavni robotički tehnolog kompanije Taj Brejdi. Tehnološki gigant iz Sijetla saopštio je da je rasporedio više od 200.000 robota na radna mesta u skladištima na oko 50 lokacija.

Uprkos tome što „Amazon" ulaže velika sredstva u naprednu robotiku, Taj Brejdi je rekao da centri kompanije nikada neće doći do tačke u kojoj bi mogli biti potpuno automatizovani.

„Nikako. Nijedan atom mog tela to ne vidi“, rekao je glavni robotički tehnolog američke kompanije.

„Način na koji ja razmišljam o ovome je simfonija ljudi i mašina koji rade zajedno, treba vam i jedno i drugo“, istakao je Brejdi i poručio da izazov koji imamo pred sobom je da pametno dizajniramo mašine da bismo proširili ljudske sposobnosti.

„Amazon“ je organizovao "Re:Mars", skup koji je imao za cilj da prikaže najnovije radove firme u mašinskom učenju, automatizaciji, robotici i svemiru.

Uz nedavnu potvrdu da će 200.000 robota raditi u skladištima, porastao je strah od toga da će nas oni jednog dana potpuno zameniti.

Brejdi je naglasio da je sugestija da će robotika i veštačka inteligencija zameniti ljude „mit“.

„To je preoblikovanje vašeg odnosa sa mašinama, zar ne?“, rekao je Brejdi.

„Proširujete ljudske sposobnosti. A kada steknete produktivnost, onda imate sposobnost da stvorite nova radna mesta koja su bila nezamisliva pre pet godina“, poručio je Brejdi.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 12. jun 2019, 11:09) - anonymous [neregistrovani]

Re: ...

To je vise preoblikovanje odnosa sa samim sobom.