„Majkrosoftov“ pun pogodak – naslednik „Eks-boksa“ i Kijanu Rivs

„Prodžekt Skarlet“ kodno je ime „Majkrosoftove“ naslednice "Xbox One X", za koju kompanija tvrdi da će biti najveći generacijski-tehnološki skok u istoriji gejminga. Publiku je do apsolutne histerije dovelo pojavljivanje glumca Kijanua Rivsa na bini i najava igre „Sajberpank 2077“, koju razvija poljski studio „Si-Di prodžekt red“ za 2020. godinu, kada je planiran i izlazak nove konzole.

Na konferenciji E3, posvećenoj video-igrama, „Majkrosoft“ je najavio izlazak nove generaciju svoje konzole pred kraj 2020. godine, za koju ističe da će biti najveći tehnološki skok između dve generacije igračkih platformi.

U prilog tome ide činjenica da će „Majkrosoftov“ posebno dizajnirani procesor, koji razvija AMD, biti četiri puta jai od onog u Xbox One X.

Iz „Majkrosofta“ su dodali da će nova konzola moći da izgura i 120 frejmova po sekundi, kao i da će podržavati 8K rezoluciju, mada još nije poznato da li će to biti ograničeno na strimovanje video-igara ili će uključivati i igranje.

Među igrama koje će izaći sa novom konzolom su i Hejlo infinit (Halo Infinite), Gears of War, Elder ring (Elder Ring), Dajing lajt 2 (Dying Light 2).

Kompanija, međutim, nije otkrila dalje informacije niti pokazala kako bi nova igračka platforma mogla da izgleda. Tačna cena, ili barem okvirna, takođe je izostala.

Ruku na srce, ni „Soni“ nije previše otkrio vezano za novi Plejstejšn 5, koji se takođe razvija za narednu godinu.

Najavljujući novu konzolu, „Majkrosoft“ je otkrio i neke detalje o svojoj klaud usluzi – „Eks klaudu“ (xCloud), koji bi trebalo da omogući korisnicima da igraju sve igre preko klauda ili putem „Majkrosoftovih“ servera ili koristeći konzolu kao lični server.

Američki gigant nije otkrio kako bi naplaćivanje na „Eks klaudu“ funkcionisalo, ali će servis biti dostupan za javnost u oktobru.

Koliko je publika na konferenciji bila oduševljenja zbog najave nove konzole istu reakciju izazvalo je i pojavljivanje holivudskog glumca Kijanua Rivsa na bini, koji je govorio o novom naslovu poljskog studija „Si-Di prodžekt red“, tvoraca kultnog serijala Veštac (The Witcher), baziranog na romanima Andžeja Sapkovskog.

Poljski studio uveliko u svojoj kuhinji krčka Sajberpank 2077, koji će izaći u aprilu 2020. godine i u kojem će se Rivs takođe pojaviti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво