Novi „huavej“ telefoni bez „fabričkog“ „Fejsbuka“, „Votsapa“, „Instagrama“

Poslednjih godina, svedoci smo da su svi androidi imali instaliranu aplikaciju za „Fejsbuk“ kada smo ih kupili. „Huavej“ neće imati više tu privilegiju. Na udaru i „Votsap“ i „Instagram“.

Kompanija „Fejsbuk“, kako javlja Rojters, zabranila je „Huaveju“ da ubacuje aplikaciju za ovu društvenu mrežu na svoje telefone pre prodaje. To predstavlja nastavak pritisaka američkih kompanija na kineskog tehnološkog giganta od kada je stavljen na „crnu listu“.

Zabrana je stupila na snagu odmah, a kako su potvrdili čelnici „Fejsbuka“, takođe se odnosi na aplikacije za Votsap i Instagram, kao deo Zakerbergove poslovne grupacije.

Iz korisničkog ugla, ovo neće činiti preveliku razliku jer će i dalje moći da preuzmu Fejsbuk, Votsap i Instagram iz Plejstora, kao i da dobijaju unapređene verzije aplikacija.

Ipak, biće to još jedna sitnica koja će „Huavejove“ proizvode učiniti manje atraktivnim za kupce.

Dospevanjem na „crnu listu“, kineski proizvođač mobilnih uređaja izgubio je mogućnost da kupuje i ugrađuje delove američkih kompanija u svoje proizvode bez posebne dozvole Vlade SAD. Prvi koji su objavili prekid saradnje sa kompanijom „Huavej“ bili su „Intel“ i "Qualcomm".

Najveći udarac „Huavej“ je pretrpeo kada je „Gugl“ povukao dozvolu za korišćenje operativnog sistema Android

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара