„Mrtva trka“ sa lažnim nalozima na „Fejsbuku“

Kompanija „Fejsbuk“ saopštila je da je od oktobra prošle do marta ove godine identifikovala i uklonila više od tri milijarde lažnih naloga, što je dvostruko više nego u prethodnih šest meseci.

To pokazuje sa kolikim izazovima se suočavaju stručnjaci „Fejsbuka“ da bi prepoznali i ugasili naloge koje prave kompjuteri da bi širili „spamove“ i lažne vesti. 

Uprkos tome što u kompaniji stalno usavršavaju i razvijaju alate za prepoznavanja lažnih naloga, to rade i oni koji ih prave, pa je očigledno reč o „mrtvoj trci“.

U saopštenju „Fejbuka“ se navodi da je 99 odsto od tri milijarde lažnih naloga bilo blokirano nekoliko minuta nakon što su postavljeni, pre nego što ih je bilo ko video i prijavio kompaniji.

„Fejbuk“ svakog meseca ima oko 2,4 milijarde aktivnih korisnika, a u kompaniji smatraju da je otprilike svaki dvadeseti aktivni korisnik lažan.

U kompaniji više hiljada ljudi danonoćno prati postove, fotografije i klipove da bi se sprečilo kršenje zakona, a za neke od tih poslova koristi se i veštačka inteligencija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи