„Honor“ predstavio novi telefon, bez pomena „Gugla“

Konferencija u Londonu na kojoj je predstavljen model „honor 20 pro“ izazvala je veliko interesovanje novinara i javnosti, pre svega zbog turbulentnih dešavanja na relaciji „Gugl“ – „Huavej“.

Razlog velikog interesovanja medija, prisutnih na predstavljanju novog modela telefona u Londonu jeste nedavna suspenzija saradnje između „Gugla“ i kompanije „Huavej“. 

„Predsednik 'Honora' Džordž Žao, na svom uvodnom govoru na ovom predstavljanju, nije ni jednom rečju pomenuo 'Gugl'. Rekao je da će kompanija prevazići sve probleme koje eventualno može imati, i da ostaje posvećena mladima“, javlja izveštač RTS-a iz Londona, Radomir Marković.

Marković je imao priliku i da novi telefon testira: „Videli smo da taj telefon ipak radi na operativnom sistemu Android 9. Ima i sve 'Guglove' servise.“

Na događaju je najavljeno da će novi mobilni telefon, definisan kao „telefon srednje klase“, biti dostupan uskoro. 

Američki „Gugl“ ranije je suspendovao licencu kompaniji „Huavej“.

Međutim, iz ministarstva za trgovinu SAD saopštili da su izdali licence u trajanju od 90 dana, kompanijama koje se bave mobilnom telefonijom i internet provajdingom za rad sa tom kineskom kompanijom, kako bi se postojeće onlajn-mreže održale i da bi se korisnici zaštitili od bezbednosnih rizika, prenosi CNBC.

broj komentara 0 pošalji komentar