Startap u sportu – potencijal je u mladim ljudima i u njihovim umovima

Savremene tehnologije sve više pomažu vrhunskim sportistima da pomere lestvicu svojih mogućnosti i rezultata. Da inovacije pomognu sportistima i u Srbiji pokrenut je prvi program podrške za startapove u sportu.

Dve decenije iskustva fudbalskog sudije, Oren Simanian koristi u preduzetničkim utakmicama. Osnivač izraelske sport-tek organizacije „Koloseum Sport“ zna i kako da timovi što bolje iskoriste „Koloseum Sport Tek Srbija“ za dalji razvoj ideja.

„Srbija je pokazala izuzetnu sposobnost da se svrsta među vrhunske sportske nacije u svetu, dok se Izrael prepoznaje kao centar za preduzetništvo i inovacije, uz ubrzan razvoj sportskih tehnologija poslednjih godina. Koloseum Sport Tek Srbija će iskoristiti snage obe zemlje za promociju novih tehnologija u sportu“, rekao je Oren Simanian, preduzetnik.

Tome treba da doprinese i iskustvo više od 100 izraelskih startapova, ali i da se otvori novo poglavlje u saradnji Izraela i Srbije.

„Ova organizacija nije prvi put ovde, a to je važna poruka, zato što je lako da dođeš i odeš, ali kada se neko vraća znači mnogo, tu ima potencijala, tu su dobri partneri, razvijen eko sistem“, istakla je Alona Fišer, ambasadorka Izraela u Srbiji.

„Potencijal je u mladim ljudima i u njihovim umovima, dakle u inovacijama i inovativnosti koje imamo kao država i to su dokazano mnogi primeri i kompanije koje su odavde postale neke od najbrže rastućih kompanija u jugositočnoj Evropi“, napomenula je Jelena Petrović iz Naučno-tehnološkog parka u Beogradu.

Zato je država prepoznala ulogu Naučno tehnološkog parka u Beogradu. Taj primer preslikava i u drugim gradovima.

„Svaka država mora da zna gde su joj snage i kako te snage da kombinuje i ovakav događaj je kombinacija onoga što kao država imamo u sportu, a svi znamo kakvi su to uspesi sa onim uspesima koje imamo u nauci kada spojimo to dvoje prvi uslov je da naučimo da komuniciramo jedni sa drugima da predočimo šta su to potrebe šta su to zahtevi i kada spojite ljude koji imaju takve rezultate u sportu i koji imaju takve rezultate u nauci vi svakako dobijate sjajan rezultat“, rekao je Saša Lazović iz Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Prijave za startap timove na program  „Koloseum Sport Tek“ Srbija otvorene su do 26. maja. Odabrani će tokom obuke učiti od izraelskih i srpskih mentora.

Najbolji će tokom studijskog putovanja u Izrael dobiti dodatnu podršku za razvoj svog startapa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво