„Fejsbuk“ pooštrava pravila za korišćenje prenosa uživo

Uoči sastanka svetskih lidera u Parizu, sazvanog sa ciljem suzbijanja onlajn nasilja nakon masakra u Krajstčerču, „Fejsbuk“ je saopštio da uvodi novu politiku za korišćenje usluge „Fejsbuk lajv“.

Politički lideri Evrope, Kanade i Bliskog istoka će se na samitu u Parizu sastati sa visokim predstavnicima kompanija kao što su „Fejsbuk“, „Gugl“ i „Tviter“, sa ciljem da svetski lideri i šefovi tehnoloških kompanija potpišu „Krajstčerč poziv“, koji će ih obavezati na eliminisanje nasilnih ekstremističkih sadržaja na internetu. Samitom će zajedno predsedavati premijerka Novog Zelanda, Džesinde Ardern i francuski predsednik Emanuel Makron.

Uoči ovog skupa iz „Fejsbuka“ su najavili da će privremeno ograničiti pristup opciji prenosa uživo osobama prema kojima su već primenjivane disciplinske mere zbog kršenja pravila kompanije na bilo kom mestu na sajtu.

Korisnicima koji prvi put budu suspendovani biće onemogućeno da koriste opciju „lajv“ na određeni vremenski period, navodi kompanija. Takođe, biće proširen i spisak stavki koje će se tretirati kao prekršaj i koje će kvalifikovati korisnike za suspenziju, javlja Rojters.

„Fejsbuk“ nije naveo za koja krivična dela je moguće dobiti suspenziju ili koliko dugo će ona trajati, ali portparolka kompanije je istakla da, prema novim pravilima, napadaču koji je usmrtio 51 osobu u pucnjavi u dve džamije u Krajstčerču, po novim pravilima ne bi bilo moguće da koristiti opciju živog prenosa sa svog naloga na Fejsbuku.

Kompanija najavljuje da će u narednim nedeljama proširiti nova ograničenja i na druge svoje platforme, uključujući i oglašivače.

„Fejsbuk“ je takođe, obećao da će uložiti 7,5 miliona dolara u nove istraživačke projekte za kreiranje alata pomoću kojih bi se automatski detektovao zabranjeni sadržaj, pošto su neki korisnici uspeli da zaobiđu postojeće sisteme detekcije i proslede snimke napada u Krajstčerču.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се