„Gugl“ nudi da automatski briše ličnu pretragu

Najpopularniji internet pretraživač „Gugl“ ponudiće mogućnost korisnicima da se prikupljene informacije o njihovoj pretrazi i lokaciji automatski brišu.

„Gugl“ je i ranije nudio mogućnost ručnog brisanja podataka koje prikupi kada koristnici koriste njegove platforme, poput Jutjuba, Gugl mapa i pretrage.

Kompanija će, ipak, sada ponuditi korisnicima mogućnost da podese automatsko brisanje podatak svakih tri ili 18 meseci.

„Gugl“ je proteklih godina bio kritikovan zbog prikupljanja korisničkih informacija.

Trenutno, „Guglova“ veb istorija i praćenje lokacije može da bude pauzirano u meniju za opcije kod svakog naloga. Nove alatke za automatsko brisanje biće na raspolaganju u narednih nekoliko nedelja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво