Aplikacija „TablEta“ podsetnik za uzimanje terapije

Posle biznis akceleratora u Majamiju, u organizaciji Privredne komore Srbije i kompanije „Ist Hab“, Šapčani i njihova aplikacija „TablEta“, dobili su priliku da osvoje američko tržište.

Pored suvenira, Šapčani su iz Majamija doneli i znanje iz oblasti marketinga, brendiranja i pozicioniranja proizvoda.

Posle predavanja i susreta sa investitorima, firma „Naopako“, u Americi će osnovati i kompaniju i lansirati aplikaciju „Family Pipl“.

„U Majamiju smo prošli obuke iz više oblasti, najviše smo se fokusirali na marketing i samo plasiranje proizvoda na njihovom tržištu. Obuke su bile iz sajber sekjuritija i pravnog dela formiranja entiteta, formiranja i vođenja kompanije na američkom tržištu, što je i krajnji rezultet svega ovoga, rekao je programer Vladimir Atanacković.

Za samo dve sedmice, aplikaciju „Tableta“ u našoj zemlji, besplatno je preuzelo oko 1000 ljudi.

„Aplikacija Tableta je u osnovi podsetnik za uzimanje terapije. Po istraživanjima, 65 odsto ljudi ne uzima terapiju kako treba, da li greše kod doze ili greše kada je vreme uzimanja terapije u pitanju, mi smo taj problem rešili tako što smo napravili aplikaciju koju možete preuzeti na Gugl stor, Epl stor, već nekih 15 - tak dana, istakao je ekonomista Mladen Ikodinović.

Da bi se aplikacija dobro pozicionirala, neophodno je da realne probleme rešava na brži i efikasniji način.

Od 120 ideja, šabačka „Tableta“ u Srbiji je izabrana među četiri najbolje.

„Aplikacija, između ostalog, pruža i mogućnost da osoba koja nema instaliranu aplikaciju, starija ili vaše dete, dobije informaciju kada treba da popije lek, tako što ćete vi uneti terapije za tu osobu, i kada vi dobijete obaveštenje da ta osoba treba da popije lek, jednostavnim klikom, vi ćete, poslati sms poruku, kao podsednik  osobi da popije svoj lek i terapiju u dozi koja je preporučena i propisana“, napomenuo je programer Vladimir Atanacković.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво