Tibetanski tunel među oblacima na visini od 4.750 metara

Na Tibetu je pušten u saobraćaj tunel na auto-putu koji se nalazi na najvišoj nadmorskoj visini na svetu, iznad 4.750 metara. Dvosmerni tunel je dugačak oko 5,7 kilometara i predstavlja deo auto-puta dugog 400 kilometara koji povezuje regionalni glavni grad Lasu s gradom Ningci na jugoistoku Tibeta.

Izgradnja tunela počela je 2015. godine, a njegovim završetkom put je skraćen za 12,3 kilometara, prenosi Čajna rejdio internešenal.

Projektni menadžer na izgradnji ovog tunela Gong Bin rekao je da je tokom izgradnje ostvareno više od 10 tehnoloških rezultata, poput poboljšanja preciznosti pregleda planinskih tunela u ekstremno hladnim vremenskim uslovima i na velikim visinama.

Rekao je da se, pored hladnoće i nedostatka kiseonika, više od 2.000 građevinskih radnika suočilo i s brojnim drugim izazovima.

Gong je naveo i da je ovaj auto-put važan saobraćajni pravac za istočni deo Tibeta, koji može pomoći u jačanju turizma, razvoja industrije i koji može podići kvalitet života lokalnog stanovništva.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво