Hakaton, osvojte 25.000 dolara za svoj potkast

Novinari, urednici, potkasteri, radio-amateri, profesionalci i svi koji vole audio-formu okupiće se 12. i 13. aprila u Beogradu na „Medija džem hakatonu“.

Učesnici ovog dvodnevnog događaja dobiće priliku, prostor i podršku stručnjaka da se okušaju u kreiranju potkasta – audio i video forme koja postaje sve popularnija u Srbiji, bilo kao nadogradnju postojećeg sadržaja medija u kom rade, ili potpuno novu audio-video emisiju.

„Medija džem hakaton“ će obuhvatiti dva paralelna izazova i za oba su predviđene vredne nagrade za najbolje timove i predloge poslovna rešenja.

Prvi izazov namenjen je potkasterima koji razvijaju svoje održivo potkast rešenje sa potencijalom za pokretanje društvene promene i promociju dijaloga na različite teme koje su važne građanima Srbije.

Najbolja rešenja za finansijski održive potkaste (ili ideje za potkaste) koja imaju potencijal da dođu do svoje ciljane publike, i trajno kreiraju kvalitetan sadržaj, biće nagrađena putovanjem na konferenciju "Podcast Day", koja se u organizaciji "Radiodays Europe" održava 13. juna 2019. u Londonu i višemesečnim mentorstvom u „Impakt habu“, koje obuhvata i prostor za rad i snimanje i distribuciju potkasta.

Drugi izazov je namenjen za kreiranje održive potkasting platforme koja će biti baza znanja i podrška za ceo domaći potkasting eko-sistem. Ova platforma će služiti za distribuciju, promociju, oglašavanje, merenje analitike i slušanosti i umrežavanje sa medijima, oglašivačima, IT stručnjacima i širom publikom.

Nagrada za ovaj izazov je mogućnost dobijanja granta u iznosu od 25.000 američkih dolara i višemesečno mentorstvo u „Impakt habu“.

Hakaton se održava u okviru inicijative „Medija džem – ka održivim potkast rešenjima“, koju sprovodi USAID projekat jačanja okruženja za održivost medija, u partnerstvu sa „Impakt habom“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво