Ankl Bob na „ITkonektu“

Najveći regionalni sajam i konferencija u IT industriji održava se 13. i 14. aprila u beogradskom Belekspocentru. „ITkonekt“ će obići Novi Sad, Niš, Kragujevac i Zagreb. Predavanja i radionice održaće i neki od najtraženijih svetskih IT predavača, među kojima je i Ankl Bob, čovek koji je osmislio agilni pristup izradi softvera.

Milica Nastasić, jedan od osnivača „ITkonekta“, kaže da su sajam i konferencija događaj koji će na jednom mestu okupiti sve relevantne činioce IT industrije, među njima i poznate stručnjake i predavače.

„Ankl Bob je jedan od najtraženijih svetskih IT predavača, čovek je bukvalno legenda i neko ko je napisao veliki broj knjiga i stručnih članaka u IT-u“, kaže Milica Nastasić.

Dodala je da svi koji su prisutni u IT industriji, koriste njegove knjige kao udžbenike, žele da čuju njegovo mišljenje o problemima sa kojima se susreću i prate njegov rad.

„Ankl Bob, odnosno Robert Sesil Martin, dolazi u naše krajeve i ljudi iz Srbije će moći da ga uživo slušaju“, najavila je Nastasićeva, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

„Na jednom mestu povezujemo čitavu IT scenu. To su pre svega najveće IT kompanije u Srbiji, koje prezentuju svoj rad, nude otvorene pozicije za radna mesta za IT stručnjake, od onih koji traže prvu šansu, znači studenata i početnika, preko juniora, do seniora, koji imaju već nekoliko godina iskustva, i naravno, svetske IT predavače, stručnjake koji dolaze da drže predavanja. Tako da na jednom mestu imamo i ponudu poslova i edukaciju“, objasnila je Milica.

Važnost kontinuiranog usavršavanja 

Milica je naglasila da je veoma važno da oni koji rade u IT industriji moraju stalno da se edukuju: „I oni koji su najbolji u svom poslu, upravo su u tome najistrajniji, idu na što više edukacija, svaka edukacija im je dobrodošla, jer se sve jako brzo menja, i oni su u konstantnoj trci za usavršavanjem“.

Kada je reč o profilima u IT svetu, Milica kaže da su meću najtraženijima poslednjih godina „java“ programeri.

Milica se dotakla i teme zastupljenosti žena u IT industriji, rekavši da ih nema dovoljno ali da se njihov broj ipak povećava.

„Godinama se trudimo da broj žena u IT industriji raste. Podstičemo žene i devojčice da razmišljaju o  IT karijeri, jer kompanije u tom sektoru shvataju da su žene jednako dobre u tom poslu i treba ih ohrabriti na tom putu", zaključila je Milica Nastasić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво