Održana treća eSecurity konferencija

Treća Međunarodna eSecurity konferencija, u organizaciji Udruženja eSigurnost, održana je od 3. do 5. aprila u hotelu „Holidej In“ u Beogradu.

Ovogodišnja konferencija imala je veliki broj pratećih dešavanja, kao što su hakerske igre i „hends-on“ radionice, zanimljiva predavanja jednog od najboljih belih hakera iz regiona, vredne poklone za sve učesnike, kao i posebne nagrade za najbolje hakere.

Međunarodna eSecurity konferencija, kao jedan od značajnijih IT događaja u regionu, privukao je više od 150 stručnjaka iz zemlje i inostranstva u oblasti ICT, informacione bezbednosti, zaštite podataka, digitalne forenzike, IT revizije i upravljanje IT rizicima.

Kao i svake godine konferencija je donela veliki broj predavanja, „hends-on“ demonstracija, radionica o aktuelnim pretnjama, sofisticiranim tehnikama napada, digitalnom životu, internetu stvari, kao i naprednim sistemima zaštite.

Konferencija je trajala tri dana, pa se prvog dana, nazvanog ZeroDay, održao „hends-on“ trening, a drugog i trećeg dana konferencije održana su izlaganja i predavanja sponzora, kao i predavanja po pozivu.

Konferenciju su posetili i IT menadžeri, menadžeri informacione bezbednosti, stručnjaci u oblasti sajber kriminala i digitalne forenzike, kao i mnogi zainteresovani za trendove i praktične savete vezanih za zaštitu informacionih sistema.

Da je konferencija bila uspešna ukazuje i podatak da je okupila učesnike iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, kao i Holandije, Poljske, Izraela, Nemačke i drugih država.

Pre konferencije bila je organizovana hakerska igra #ACK4LIFE. Igra je bila otvorena za sve i ove godine okupila je preko 200 zainteresovanih hakera.

Zahvaljujući kompaniji TCSS (Trusted Cyber Security Solutions) najbolji su dobili besplatne kotizacije za konferenciju, kao i vredne nagrade.

Bitan aspekt konferencije je i druženje i upoznavanje, pa je i ove godine pažnja organizatora bila usmerena na učesnike i predavače koji su provodili kvalitetno vreme u razmeni znanja i iskustava.

Sponzor konferencije kompanija "Clico" je za sve učesnike organizovala druženje uz hranu, piće, muziku i poklone.

Konferenciju je otvorio predsednik Udruženja eSigurnost, dr Igor Franc, koji je tom prilikom istakao značaj informacione bezbednosti u današnjem svetu.

Poželevši svim prisutnim učesnicima uspešan rad u okviru konferencije, izneo je osnovne informacije o samom udruženju, koje je i organizator konferencije. Prvo predavanje održala je Kris Kubecka iz "HypaSec-a".

Putem predavanja, prezentacija i zanimljivo opremljenih štandova posetiocima su se predstavile svetske kompanije kao što su, "Forcepoint", "Clico", "Trusted Cyber Security Solutions", "WatchGuard", "Tanable", "Palo Alto", "Fortinet", "Cisco", "McAfee", "Real Security", "Brother", "Micro Focus", "Piperevski & Associates", ali i mnoge domaće uspešne kompanije, "ComTrade Distribution", "Ibis Instruments", "Galeb grupa", "Co.Next", "Digitron-ist", "SECIT Security" i Akademija „Dositej“.

Nakon tri zanimljiva dana učesnicima su podeljene i nagrade naših sponzora "Trusted Cyber Security Solutions" i Akademije „Dositej“. Akademija „Dositej“ poklonila je tri vredne nagrade u vidu stipendija za sve četiri godine, dve godine ili jednu godinu na njihovom fakultetu za informacione tehnologije.

Kao što je i bila želja organizatora, konferencija je donela niz novina i unapređenja u odnosu na prethodnu, a veliki motiv je da se ovom, uzlaznom putanjom nastavi i naredne godine, kada se planira četvrta eSecurity konferencija.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи