„Fejsbuk“ zabranio rasizam belaca

Kompanija „Fejsbuk“ zabranila je veličanje, podržavanje i zastupanje rasizma belaca i separatizma na svojim platformama, i pojačala napore u borbi protiv govora mržnje.

Nova politika na snagu stupa sledeće sedmice, objavila je društvena mreža.

Fejsbuk, Tviter i Jutjub nalaze se pod pritiskom da uklone sadržaje rasizma i neonacizma sa svojoj platformi.

Kao odgovor, „Fejsbuk“ je pojačao grupe za nadzor sadržaja i ukinuo stranice koje se koriste za promociju i organizaciju skupova rasističkih grupa belaca, preneo je portal SEEbiz.

„Tokom protekla tri meseca razgovori sa članovima civilnog društva i stručnjacima za međurasne odnose širom sveta potvrdili su nam da nacionalizam belaca i separatizam ne može biti odvojen od rasizma i organizovanih grupa koje zagovaraju mržnju“, objavila je kompanija „Fejsbuk“.

„Nećemo tolerisati veličanje niti podršku nacionalizma i separatizma belaca“, dodaje se u saopštenju kompanije.

„Fejsbuk„ je takođe naveo da će ljude koji pretražuju pojmove vezane uz rasizam belaca početi da povezuje s organizacijom „Lajf after Hejt“, koja pomaže ljudima da napuste grupe koje zagovaraju mržnju.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи