Probaj da budeš trener sa kauča

Na petim „Bi-tu-bi danima softvera“ u Beču, srpski „Kauč kouč” je, pored zapaženog nastupa, svrstan u osam najperspektivnijih evropskih „start-apova“.

Osnivači start-apa, Nenad Nikolin i Nikola Krstić, ponosni su na činjenicu da aplikacija za košarkaške navijače koju su napravili stiče, kako navode, sve više poklonika.

Reč je o inovativnoj aplikaciji, uz koju navijači na potpuno novi način doživljavaju utakmice timova za koje navijaju, a saradnja je ostvarena sa najznačajnijim evropskim košarkaškim takmičenjem Evroligom, sa regionalnim ABA i ABA 2 ligama, Košarkaškom ligom Srbije i Košarkaškim savezom Srbije.

Prema rečima osnivača, nova verzija aplikacije, koja je odnedavno dostupna na Epl storu i na Gugl storu, svakim danom dobija sve više poklonika, a očekivanja su velika pred završna takmičenja u klupskim ligama.

Korišćenjem aplikacije, navijači mogu da predlažu treneru sa kojom prvom postavom da započne utakmicu, a mogu da zahtevaju i da neki igrač uđe u igru ili da je napusti. Navijači mogu i da od trenera zahtevaju tajm-aut, uz davanje pozitivnog ili negativnog mišljenja o taktici koju sprovodi trener.

Sve navedene akcije se, zavisno od dešavanja na terenu, obračunavaju prema algoritmu, za koji osnivači tvrde da je jedinstven. Obračun bodova svakog navijača, posle završetka meča pokazuje koliko je on uspešan kao „trener sa kauča“ to jest „prvi savetnik trenera“.

Od trenera koji su među prvima prihvatili mogućnost da uz pomoć aplikacije saznaju šta predlažu navijači su trener Finiks sansa Igor Kokoškov, trener Mega Bemaksa Dejan Milojević i trener Aragatsa Vladimir Glavinić.

Veliku podršku u radu pruža Udruženje košarkaških trenera Srbije sa predsednikom Ivanom Jeremićem na čelu. U stručnom timu koji stoji iza projekta nalaze se sportski novinari Zoran Šećerov i Vladimir Stanković, poslovni analitičar Dejan Vujić, sportski komentator Vladimir Kuzmanović i košarkaški trener Milan Ristić.

Projekat podržava Inovacioni fond Republike Srbije. Plan je da u narednih nekoliko godina aplikacija dostigne više miliona korisnika i da se proširi na druge kontinente i lige, pre svega na američko i istočno tržište.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се