Ravnopravnost u kuhinji zahvaljujući internetu

Nezavisno od pola, baš na internetu prvo potražimo recept. U poslednje vreme, sve je više i sajtova koji pretražuju recepte u skladu sa sadržajem našeg frižidera.

Jedan od segmenata svakodnevice koji je među najzastupljenijim sadržajima na globalnoj mreži jeste kuvanje. Hiljade sajtova nude ogroma broj zanimljivih recepata i saveta za spremanje obroka.

Međutim, velika većina tih recepata iziskuje odlazak u kupovinu ili mnogo vremena. Šta raditi ako želite da brzo napravite jelo od mnamirnica koje već imate u kuhinji?

Na sreću, tu su specijalizovane veb-stranice da nam priskoče u pomoć.

Najpoznatiji sajt za ovakav vid pomoći u kuhinji je supercook.com. Na svim relevantnim listama najboljih sajtova za prošlu godinu, pomenuti sajt se našao među top 10 internet stranica.

Interfejs je odlično dizajniran, a korišćenje prilično jednostavno. Sa leve strane nalaze s enamirnice sortirane prema grupama počev od mlečnih proizvoda, voća, mesa i tako dalje.

Kada kliknete na grupu, otvara se padajući meni gde se nalaze sve namirnice. Korisnik samo treba da označi namirnicu koju ima i automatski na desnoj strani ekrana izbacuju se rezultati pretrage sa receptima, a kako se dodaju namirnice na listu, tako se menja broj rezultata.

Tu je i dodatna pomoć za izbor jela, odmah pored sekcije sa namirnicama, pa tako možete da izaberete, ako ste u određenom režimu ishrane, ključnu namirnicu, vrstu obroka koji želite da pripremite ili neku nacionalnu kuhinju kao što je kineska, indijska i druge.

Sledeći na listi je allrecepies.com, kao i prethodnik, kada odredite ključne reči, njegov algoritam pretražuje bazu recepata na interntu i nalazi jela koja bi vam se svidela.

Korišćenje je malo drugačije. U polju za pretragu možete da ukucate namirnice ili odmah pored kliknete na brauz i potražite u padajućem meniju sastojke koje imate.

Izbor može da bude olakšan preko ikonice ispod pretrage koje su već odvojile recepte prema grupama bilo da su u pitanju testa, jela od mesa, odnosno jela bez glutena ili svetske kuhinje.

A ako niste pri kompjuteru, tu je i aplikacija za mobilni telefon da vam reši nedoumicu šta da jedete.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи