Šesti Hakaton, rešenja u oblasti bezbednosti u velikim gradovima

Udruženje studenata informatike FONIS i Fakultet organizacionih nauka, već šestu godinu okuplja IT entuzijaste od 16. do 26. godine, kroz projekat FON Hakaton. Cilj je da se podstaknu mladi ljudi da primene svoje znanje u rešavanju primera iz prakse.

Devet timova vredno radi u pronalaženju softverskog rešenja za realan problem. Ulaze u 21. sat rada, neki su morali da legnu i odspavaju.

Ivana Ivanović, koordinator za odnose sa javnošću, ističe da je tema ove godine primena informaciono-komunikacionih tehnologija za bezbednost u velikim gradovima.

„Timovi koji učestvuju na Hakatonu imaju 24 sata da implementiraju rešenje na zadatu temu. U 15 časova održaće se polufinale, nakon čega je i finale. Pobednik Hakatona dobiće nagradu u vrednosti od 120.000 dinara“, precizirala je Ivanovićeva.

Prethodnih godina praksa je bila da glavni sponzor projekta zadržava rešenje, dalje da ga razvija i primenjuje u praksi.

Učešće u FON Hakatonu je važno iskustvo, ističu organizatori, i dodaju da može koristiti u karijeri, posebno onima koji se opredele za poslove koji su na polju IT struke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи