Za novinare, automobil godine je „pežo 508“

Na Beogradskom sajmu automobila, Asocijacija automobilskih novinara, za automobil godine izabrala je „pežo 508“. Najavljene su i subvencije za kupovinu ekoloških, električnih i hibridnih automobila.

Najprodavaniji električni automobili su iz „Folksvagena“, a najbolje automobile na hibridni pogon proizvodi „Tojota“, ocenio je žiri novinara.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović na Sajmu je najavila subvencije Vlade za kupovinu ekoloških, električnih i hibridnih automobila i razvoj infrastrukture za njihovo uvođenje.

„Ono što mogu sigurno da obećam, to je da ćemo razmišljati i da već radimo na tome i verujem da ćemo sa vama raditi na temi subvencija, dakle podsticaja kada govorimo o kupovini hibridnih i električnih automobila, da ćemo raditi sve što je moguće, da infrastruktura u tom smislu bude onakva kakva je u svim delovima Evrope", izjavila je Zorana Mihajlović.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 23. mar 2019, 00:01) - anonymous [neregistrovani]

...

Ja sam mislio da ću sad da pročitam tekst o automobilu godine, Peugeot 508, otvaram link kad ono 90% piše o vladi i šta će vlada da uradi, subvencionira i td.

(petak, 22. mar 2019, 22:54) - anonymous [neregistrovani]

Najavljena je subvencija uvoza...??

Suprotnost realiteta..
Subvencija proizvodnje...
U smjeru naucnog otkrivanja, projektovanja i obrade na prostoru finansiranja i organizacije.
nije nigdje dopustena....