Otvoren 54. Međunarodni salon automobila u Beogradu

U Beogradu je otvoren 54. Međunarodni salon automobila. Otvorio ga je poznati srpski glumac Vlasta Velisavljević koji vozi i u desetoj deceniji. Na sajmu je 48 automobilskih premijera, među njima je mnogo hibridnih i električnih automobila. Po običaju, najskuplja vozila su se najbrža prodala, ali kažu ima ponuda za svaki džep.

Svaki sajam automobila u Beogradu poseti oko 200.000 ljubitelja vozila i motocikala. To je jedini veliki sajam koji je opstao na Balkanu. u danima sajma, ugovori se prodaja trećine ukupno prodatih vozila tokom godine u zemlji.

„Kao što je poznato, sajamske manifestacije se u svetu gase. Francuski proizvođači ne dolaze u Nemačku dok oni iz Frankfurta ne dolaze na salon automobila u Parizu. Naša asocijacija koja zastupa svetske proizvođače, potpisala je novi četvorogodišnji ugovor. To znači da će ova manifestacija u naredne četiri godine biti u punom kapacitetu pred beogradskom publikom“, rekao je Miloš Petrović, predsednik Asocijacije uvoznika automobila i delova.

Na Sajmu u Beogradu je i delegacija „Škode“ – raspituju se o uslovima da kod nas montiraju ili proizvode neki model. Česi ispituju sve mogućnosti pre odluke na nivou koncerna –Folksvagena, ali nam je potvrđeno da bi se na toj proizvodnoj liniji montirala cela serija grupacije koja bi obuhvatila „Škodu“, „Seat“, „Audi“. Fabrika bi imala kapacitet od 300.000 vozila i mesta za 5.000 radnika.

„Tačno je da tražimo partnera, svi oblici saradnje su mogući. Ono što smo dobili kao informaciju od našeg dilera „Auto Čačka“, jesu ohrabrujuće vesti i mislim da Srbija ima sve potencijale. Međutim, ima još kandidata pa neka odluka bude iznenađenje“, kaže ispred kompanije „Škoda“, Pavel Šulc.

Inače, sajam kao prodajna manifestacija na samom početku je opravdao svoj moto. Već prvog dana kupljeno je i naručeno ono najnovije i najskuplje.

Hibridni i električni automobili još ne beleže značajniju prodaju jer nema subevencije države, a ni prateće infrastrukture za njih. Za one sa malo plićim džepom ponuda je bogata –gotovo 20 modela ispod 20 hiljada evra, a ponude za kupovinu na lizing ili kredit, izgleda nikada nisu bile povoljnije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво