Kako da povećate vidljivost na „Instagramu“

Korisno je znati koji faktori utiču na „Instagram“ algoritam kako bi poboljšali rezultate vaših objava i doprli do većeg broja ljudi, dobili možda više pratilaca ili čak, povećali interakciju sa njima.

Društvene mreže se menjaju iz dana u dan, a jedna od promena koja najviše pogađa velike brendove i uticajne ljude na Instagramu je upravo promena u algoritmu, pa neki faktori koji su od ranije bili bitni danas apsolutno više ne moraju da važe.

Često se čuje priča da Instagram favorizuje biznis naloge u odnosu na personalne, pa biznis stranice imaju veći domet ili redovno objavljivanje doprinosi većoj vidljivosti ili čak, da nalozi koji redovno postavljaju Instagram stori ili koriste opciju uživo napreduju brže u broju pratilaca.

Međutim sve ovo su neki mitovi koji nemaju nikakav uticaj na Instagramov algoritam. Najnoviji algoritam je kreiran tako da svaki korisnik vidi tip sadržaja za koji je već izrazio interesovanje, ostvario neku interakciju ili ga na primer nedavno pogledao.

To praktično znači da ukoliko lajkujete objave sa smešnim životinjama Instagram će vam na opciji pretraživanja servirati još više objava sa slikama sa sličnom ili istom temom.

Trenutak, odnosno, vreme u kojem ste napravili objavu i dalje bitno utiče na to kakve će rezultate imati, jer Instagram favorizuje nedavno objavljene sadržaje, što znači da će vam na stranici najpre izaći fotografije ili snimci koji su nedavno objavljeni od onih starijih.

Zato ukoliko imate pristup Instagram analitici pogledajte kojim danima u nedelji i u koje doba dana su vaši pratioci najaktivniji pa u skladu sa tim planirajte objavljivanje.

Interakcija koju ostvarite sa vašim pratiocima ili nalozima sličnim vašem je najvažniji faktor u algoritmu. Ukoliko aktivno lajkujete i komentarišete sadržaj koji je sličan vašem i vaš nalog će biti vidljiviji.

Ključni faktor koji će uticati na to kako će se vaš nalog kotirati je količina interakcije. Kada okačite post na Instagram algoritam traži inicijalne okidače za veću komunikacuju. To je interakcija vaših pratilaca sa objavljenim postom koja je najvažnija u prvom minutu, a naročito bitni su komentari, čak i deljenje objava kroz direktne poruke.

Ukoliko objava dostigne veću interakciju u prvih par minuta, postaće prioritetna za druge korisnike koji tek otvaraju aplikaciju, što znači da će prvo videti vašu objavu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво