Osamdeset novih modela stiže na 54. Sajam automobila u Beogradu

Sutra u Beogradu počinje 54. Međunarodni salon automobila. U 18 časova otvoriće ga jedan od najstarijih vozača, poznati glumac Vlasta Velisavljević.

Slogan sajma je U retrovizoru, što simbolično znači da nas na sajmu očekuju nove tehnologije u koje ulazimo električnim i hibridnim vozilima. Zvezede sajma su „rols rojs kulinam“ koji košta do 300.000 evra i automobil godine u Evropi „jaguar i pejs“ koji u potpunosti ide na struju.

Automobil godine u Srbiji je „pežo 508“ koji takođe ima hibridnu verziju, a elektične automobile izložiće još „Folksvagen“, BMV i KIA.

„Preko 400 izlagača iz 30 zemalja će predstaviti svoje novitete. Kada su u pitanju automobili reč je o 48 premijera plus 32 noviteta – ukupno 80 novih modela će se predstaviti domaćoj i stanoj javnosti“, istakao je Zoran Lupšić, rukovodilac manifestacije Sajam automobila.

Sajam je mesto gde svi povoljnim cenama privlače kupce. Manje će biti prodaje za keš zbog najavljenog zakona o ispitivanju porekla imovine. Više će se automobili prodavati na lizing ili kredit.

„Mi se nadamo dobrim prodajnim rezultatima iz razloga što je ovoga puta prisutno najviše izglagača i najviše proizvođača, a i komletan paket prodajni i sa osiguranjem i sa finansiskim kućama je najbolji do sada“, objasnio je Miloš Petrović, predsednik Asocijacije uvoznika automobila i delova Srbije.

Jedini domaći proizvođač „Fijat Krajsler automobili Kragujevac“, želeći da svim kupcima koji imaju mala i srednja preduzeća izađe u susret, ponudio je „fijat 500 l“ kao poluteretno vozilo sa četiri sedišta i kompletnom opremom za 10.990 evra. Prednost ovog vozila je što se na njega vraća PDV i svi troškovi se knjiže kao odbitak od dobiti.

„Prošle godine, taj segment derivata automobila porastao je 66 odsto u odnosu na 2017. godinu“, naveo je Igor Ševo iz kompanije „Fijat Krajsler automobili Kragujevac".

Sajam traje 10 dana, dovoljno da se izabre ono najbolje, kažu izlagači. Međutim, najjeftnije i najdostupnije je ono što se nalazi na lageru. Za neke specijalne želje mora da se čeka i do šest meseci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи