„Jaguar“ – zvezda beogradskog Salona automobila

Dok čekamo brze pruge, stižu brzi automobili. Za nedelju dana počinje Salon automobila u Beogradu. U skladu s ekološkim trendovima, videćemo i 50 hibridnih i električnih automobila, kao i svake godine, najskuplji su već kupljeni ili rezervisani.

Zvezda salona biće „jaguar“, koji je proglašen automobilom godine u Evropi. Reč je o modelu „ipejs“, koji je 100 odsto električni. Biće ovo njegova svetska promocija jer nije prikazan na salonu u Ženevi.

„Autonomija mu je između 300 i 400 kilometara, cena je oko 80.000 evra, nemojte me držati za reč, paketi opreme biće prilagođeni određenim tržištima. Ovaj model, koji će biti izložen, biće 88.000 evra“, kaže Aleksandra Grahovac iz „Britiš motorsa“.

Električna vozila i hibridi biće glavna tema Sajma. Organizuje se i naučni skup o elektromobilnosti, koji će dati odgovor o tome da li imamo elektromrežu koja može da podrži novi tip punjenja baterija. Na skupu će biti reči i o prvim našim proizvodima iz ove oblasti, a najavljena je promocija i prvog srpskog punjača za sva elektrovozila.

I dok se sajmovi automobila u svetu gase ili mnogi proizvođači na njih ne dolaze, Srbija će i u budućnosti ostati lider u regionu kada je reč o Salonu automobila.

„Mi smo kao asocijacija uvoznika napravili dogovor sa Sajmom da će manifestacija biti održavana i naredne četiri godine. Što znači da će sve kompanije koje imaju firme ovde ili partnerska preduzeća, imati najbolju moguću paletu automobila, najluksuznije štandove, a samim tim i najbolje postavke“, kaže dr Miloš Petrović, predsednik Udruženja uvoznika automobila.

Za naše automobliste, direktno iz Ženeve stiže novi „pežo 208“, zatim „reno klio“, nove „tojote korole“, ali i „škoda kaming“ i „škoda skala“. „Folksvagen“ predstavlja „ti-kros“ i novu liniju „pasata“, a „Mercedes“ model GLC i novi CLA „šuting brejk“.

Stiže i be-em-ve serije 7, ali i „rols-rojs“ vredan 300.000 evra – „kulinam“. Kod nas se godišnje proda i do 1.500 luksuznih automobila koji koštaju više od 50.000 evra, a većina od njih se ugovori ili naruči za sam Sajam, pa će tako oni, koji hoće luksuz, morati da sačekaju za neku ekskluzivu i do šest meseci. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се