Ruska vojska zabranjuje korišćenje pametnih telefona

Ruski parlament odobrio je nacrt zakona po kome se vojnom osoblju zabranjuje korišćenje pametnih telefona na dužnosti, što bi trebalo da spreči curenje poverljivih informacija na društvene mreže.

Prema nacrtu koji je odobrio Donji dom, pripadnicima vojske se takođe zabranjuje kačenje fotografija, video-snimaka i informacija o njima samima, drugim vojnicima i njihovim rođacima na internet.

Na ovaj način se zvanično potvrđuju zabrane korišćenja tableta i pametnih telefona koje je Ministarstvo odbrane ranije naredilo, javlja AP.

Potez je usledio nakon objavljivanja nekoliko priča nepoznatog izvora o borbama na istoku Ukrajine između proruskih snaga i ukrajinske vojske, kao i o ruskim vojnim operacijama u Siriji.

Izveštaji su se oslanjali na postove pripadnika vojske Rusije i njihovih rođaka na društvenim mrežama, koji često nisu bili u skladu sa zvaničnim izveštajima Moskve.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво