Spas za vaš mobilni telefon u 2019. godini

Budući da je broj havarisanih pametnih telefona svake godine sve veći, pitali smo vlasnike servisa mobilnih telefona, da nas posavetuju kako da najadekvatnije čuvamo telefone.

Zaštitite ekran mobilnog telefona

Bilo da posedujete Android telefon ili Ajfon, zaštita ekrana od loma, krzanja i ogrebotina vam je preko potrebna. Većini je nakon kupovine novog mobilnog telefona u radnji ponuđeno nekoliko vidova zaštite za kupljeni model telefona.

Mnogi se nažalost ogluše o savet prodavca misleći da se radi o standardnim mamiparama, ali to ovoga puta nije slučaj.

Zaštitna, vrlo tanka pločica, koja se precizno lepi na ekran mobilnog telefona može da bude plastična ili staklena.

Prednost pri izboru u servisima mobilnih telefona daju staklenoj zaštiti jer je dugotrajnija od plastične, nešto deblja i na dodir je identična kao ekran. Ono što mnoge korisnike buni je pitanje da li ekran sa zaštitom postaje manje osetljiv. Odgovor je negativan.

Oba vida zaštite savršeno provode pritisak na tač skrin tehnologiju.

Šta kada Ajfon upadne u vodu?

Vaš dugo željeni Ajfon je upao u vodu i sa njim sav vaš entuzijazam da ćete ga ponovo nesmetano koristiti. Poželjno je da učinite sve da vam se to ne desi, ali nije uvek moguće kontrolisati situaciju i fokusirati se samo na skupi Ajfon.

Voda u telefonu ili telefon u vodi, nije odmah i smrtna kazna za isti. A nije ni samo voda u pitanju, tu su pivo na proslavi, prosut jogurt po telefonu, nestabilan tanjir sa supom i tako dalje.

Bitno je da vlasnik Ajfona brzo reaguje na sledeći način:

- isključi telefon,
- otvori sve poklopce i portove,
- osuši telefon bez trešenja,
- a najbolje uz pomoć Silika gela koji je izvukao iz kutije sa cipelama.

Mnogi se odluče da telefon urone u posudu sa belim pirinčem koji ima osobinu da kupi vodu. Telefon za to vreme treba da se drži što dalje od izvora toplote. Telefon ne treba uključivati oko dva dana.

Ukoliko nakon svih preduzetih mera ne pokazuje znake života, potražite pomoć u servisu za Ajfon telefone. Istu proceduru treba da primene i vlasnici „Samsung“ telefona, uz nešto manju verovatnoću da će telefon raditi bez pomoći servisera.

Rad telefona na niskim temperaturama

Mobilni telefoni su dizajnirani da funkcionišu na temperaturama od 0 do 35 stepeni Celzijusa. Imajući u vidu da živimo na području koje prevazilazi taj temperaturni okvir, treba obratiti pažnju na čuvanje telefona od temperaturnih ekstrema.

Ukoliko je mobilni telefon duže vreme na izrazito niskoj temperaturi možete primetiti skraćeno trajanje baterije, probleme sa punjenjem baterije i sa smanjenom osetljivošću ekrana. Razlog tome je znatno veća osetljivost litijum-jonske baterije na niske temperature, u odnosu na alkalne.

Hemijske reakcije unutar baterije se usporavaju ili potpuno zaustavljaju na niskim temperaturama, što smanjuje količinu struje koja stiže u telefon. Bitno je znati da su efekti hladnoće na telefon privremeni i da se rad normalizuje sa promenom temperature.

Ipak gledajte da držite telefon dobro ušuškanim u džepu jakne ili torbe kada izlazite napolje. Ukoliko ćete više vremena provesti na izuzetno niskim temperaturama, primera radi kada idete na skijanje, isključite telefon.

Ponovno pokretanje telefona kada se neočekivano isključi na niskim temperaturama može da izazove oštećenje baterije. Zato ga uključujte ponovo tek kada se nađete ponovo u prostoriji sa sobnom temperaturom.

Servisi mobilnih telefona imaju više posla u zimskom periodu, zato im se na vreme obratite za savete.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи