Instagram, Votsap i Mesindžer integrišu se u jednu platformu

Tri popularna servisa i dalje će funkcionisati kao odvojene aplikacije, ali će deliti istu platformu i biće tesno povezane sa „Fejsbukom“, u čijem su vlasništvu.

Sudeći po pisanju Njujork tajmsa osnivač kompanije „Fejsbuk“ Mark Zakerber namerava da tri popularne aplikacije – Instagram, Votsap i Mesindžer spoji sa Fejsbukom kako bi imao bolju kontrolu, ali i marketinške prihode.

Korisnici će i dalje pristupati svakoj aplikaciji posebno, ali će moći direktno da razmenjuju bezbedne, šifrovane poruke između njih, što do sada nije bio slučaj.

Time se premošćuje i različita popularnost servisa u raznim delovima sveta i stvara ozbiljna konkurencija „Guglovim“ i „Eplovim“ servisima za komunikaciju u SAD.

Ovo spajanje trebalo bi da bude prioritet kompanijama u 2019. mada ima procena da bi posao mogao da se okonča tek 2020.

Ideja o spajanju u jednu platformu naišla je na mnogo unutrašnjeg otpora, a osnivači „Votsapa“ i „Instagrama“ su zbog neslaganja sa načinom na koji Zakerberg upravlja prošle godine napustili kompaniju.

Kada su kupovani „Instagram“ (2015.) i „Votsap“ (2014.) osnivač „Fejsbuka“ poručivao je da će imati široku slobodu i da neće biti pod senkom Fejsbuka.

Poslednje dve godine „Fejsbuk“ je u središtu skandala oko trgovine privatnošću korisnika, lažnih vesti i stranog uticaja na izbore u SAD. 

Zakerberg je u više navrata obećao da će se izboriti sa svim problemima.

Sada poručuje da će korisnicima ponuditi fantastično iskustvo potpuno bezbednih komunikacija, mada novinari Njujork tajmsa primećuju da je do sada za registraciju na Votsap bilo dovoljno da imate telefonski broj dok ćete ubudućete morati da se prijavite sa mnogim ličnim podacima, kao kada pravite Fejsbuk nalog.

S druge strane, stvoriće se i velika marketinška platforma sa novim mogućnostima za unakrsno oglašavanje.

Za sada se ne zna kako bi mogla da reaguju regulaciona tela koja se brinu o privatnosti i ličnim podacima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара