Letelica „Virdžin galaktika“ stigla do svemira!

Poslednji u nizu probnih letova kompanije „Virdžin galaktik“ uspeo je da stigne do svemira i bezbedno se vrati na Zemlju. Letelica "SpaceShipTwo" popela se na 82,7 kilometara, a na toj visini, kako iz Nase kažu, počinje svemir.

"SpaceShipTwo" uzleteo je iz kalifornijske pustinje Mohave, a letelica je dostigla brzinu od tri maha (tri puta brže od zvuka).

„Danas smo pokazali da 'Virdžin galaktik' može svetu da otvori svemir“, rekao je vlasnik kompanije ser Ričard Brenson.

Brenson u trci je sa Ilonom Maskom i Džefom Bezosom da u svemir pošalje prve ljude u turističke svemirske vožnje.

„Virdžin galaktik“ je osnovao 2004. godine, a četiri godine kasnije obećao suborbitalne turističke letove „u narednih 18 meseci“. Nakon nekoliko pomeranja rokova, 2014. godine desila se fatalna nesreća u kojoj je poginuo pilot.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи