Riversimpl – ide na struju, ali nema baterije

Najnoviji model lakog vozila na vodonik čeka dobrovoljca koji će ga testirati. Proizvođač tvrdi da je ekološki najodrživije vozilo na svetu, jer je ujedno i električni automobil, ali bez baterija.

„Riversimpl“, britanska avio-kompanija bavi se proizvodnjom vozila na vodonik već dve decenije.

Rezultat je „rasa“, mala ćelija goriva koja napaja točkove tokom vožnje, i superkondenzatori za ubrzanje. Sve je upakovano u ultralagano telo od ugljeničnih i biokompozitnih vlakana.

„Počeli smo da ga zovemo električnom automobilom sledeće generacije jer nema baterija u njemu“, kaže menadžerka kompanije Fiona Spauvers.

Spauversova navodi da vozilo radi na vodonik koji se pretvara u struju i vodu. „Struja ide u četiri motora, po jedan u svakom točku. Na taj način, to je i dalje električni automobil, ali nema baterija“, ističe menadžerka kompanije.

Novi model pušten je u probni rad. Potencijalni kupci testiraće dvadeset komada tokom mesec dana. Konačan model očekuje se sledeće godine.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи