Astronaut u „sojuzu“ napravio snimak koji bi posramio holivudske režisere

Aleksander Gerst, astronaut Evropske agencije za istraživanje svemira, napravio je izuzetan snimak leta na Međunarodnu svemirsku stanicu, koji bi bez problema mogao da prođe kao nešto što je izašlo iz kuhinje holivudskog blokbastera.

Gerst je poleteo „sojuzom" 16. novembra sa kosmodroma „Bajkonur“ u Kazahstanu. „Progres MS-10“ sa malo više od dve i po tone tereta nalazio se na vrhu rakete, koja je išla na Međunarodnu svemirsku stanicu.

Stanica se nalazi 400 kilometara iznad Zemljine površine i pomera se brzinom od 28.000 kilometara na čas. Snabdevanje se vrši tako što se čeka da MSS preleti mesto uzletanja, što omogućava lansiranoj letelici da stigne na stanicu za oko dva dana.

Sa kamerom u rukama Gerst je pažljivo sve snimao iz modula „kupola“. Punih 15 minuta materijala izmontirano je tako da stane u minut dugačak tajmleps snimak, kojim bi se svaki naučno-fantastični reditelj ponosio.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи