Sedmica RTS Planete u Čikagu

U Čikagu je počela Sedmica RTS Planete. Cilj je da se sa pogodnostima koje pruža ova platforma upoznaju gledaoci RTS-a u, kako se obično kaže, drugom srpskom gradu po veličini. Reakcija je veoma dobra i vlada veliko interesovanje među tamošnjim članovima srpske zajednice.

Članovi srpske zajednice u Čikagu sa velikim interesovanjem preuzimali su informacije o RTS Planeti na prvom susretu koji je u okviru sedmice ove aplikacije u Čikagu održan u tamošnjem Srpskom sabornom hramu.

„Ne znam ko je više oduševljen – oni što su saznali više o Planti ili ja što oni već znaju o njoj. To, u suštini, nije vest za njih, ali je, vidim, veliko interesovanje, što me posebno obradovalo. Zainteresovani su za najnovije serije, čuli su da se sve nalazi tu i Koreni, Jutro će promeniti sve, emisije iz Srbije“, istakla je dr Tanja Ćitić, pomoćnik izvršnog direktora RTS-a za razvoj, i dodala da su i mališani uživali gledajući Kukuriku šou te da su tražili od roditelja da nastave da gledaju kod kuće. 

Tehnički koordinator Žikica Živković pomogao je da i sveštenici Dobrivoj Milunović, Darko Spasojević i Nikola Kostur na licu mesta preuzmu aplikaciju.

„Posećenost je velika. Iskoristili smo dan kada se narod inače okuplja u crkvi, a i dan kada se uči srpski jezik u vrtićkoj, predškolskoj i školskoj grupi. Primetili smo da roditelji uglavnom prate RTS Planetu“, naveo je Živković.

Vladan Milovanović iz Čikaga kaže da je ranije pratio neke radio-programe na aplikacijama, ali da su sada velike mogućnosti – dečji programi, filmovi, serije.

Tokom ove sedmice biće održane još tri promocije RTS Planete u Čikagu. Sledeća je u sredu uveče u prostorijama Generalnog konzulata Republike Srbije u samom centru grada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи