Kapičić, od Marvelovog junaka do ambasadora CGA

Ova konferencija je savršena ideja koja bi Srbiju trebalo da postavi na mesto koje joj pripada u oblasti kompjuterske grafike, smatra poznati glumac Stefan Kapičić, počasni ambasador 2. CGA konferencije u Beogradu koja će biti održana 16. i 17. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci.

Ovogodišnja konferencija, u organizaciji Srpske filmske asocijacije, "Crater VFX" trening centra i portala VFX Serbia, okupiće tokom dva dana u Jugoslovenskoj kinoteci brojne profesionalce iz celog sveta, domaće talente sa holivudskim iskustvom, studente i druge posetioce zainteresovane za industriju kompjuterske grafike.

Uz edukativni, ali i međunarodni karakter koji konferencija neguje, posebna pažnja biće posvećena uspešnim pojedincima iz Srbije koji su izgradili karijeru u svetu i na najbolji način predstavljaju potencijal za razvoj industrije kompjuterske grafike u našoj zemlji.

Vodeći se time, počasno zvanje ambasadora druge konferencije pripalo je glumcu Stefanu Kapičiću, prvom glumcu sa naših prostora koji tumači lik „Marvelovog“ junaka.

„Velika mi je čast i privilegija da budem ambasador jedne ovako fantastične konferencije kao što je CGA Belgrejd i da, koliko mogu, ovim putem pružim maksimalnu podršku pozicioniranju Srbije na svetskoj mapi“, rekao je Kapičić.

Prema njegovim rečima, nije redak slučaj da mu u Los Anđelesu, svetski poznata imena iz filmske industrije na najbolji način pomenu izvanredne pojedince i studije iz Srbije, sa kojima su radili na određenim projektima u domenu vizuelnih efekata.

„I komplimenti koje čujem, ali i rezultati u koje sam i sam imao prilike da se uverim, postavljaju ih rame uz rame sa liderima u industriji“, ističe proslavljeni glumac.

stefan Kapičić do sada je odigrao više od 70 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji.

Svetsku slavu stekao je zahvaljujući ulozi čuvenog Kolosusa u igranom filmu Dedpul reditelja Tima Milera, u kojem naslovnu ulogu tumači Rajan Rejnolds.

Ove godine Kapičić je reprizirao svoju ulogu u filmu Dedpul 2, ostvario je zapaženu ulogu u hvaljenoj Netfliksovoj seriji Bolje pozovite Sola, a među njegovim sledećim projektima su film X Force i jedna veoma popularna video-igra.

Upravo se sada već planetarno prepoznatljiv glas Kolosusa čuje u zvaničnom video-klipu konferencije CGA Belgrejd.

Na ovom video-klipu, koji će otvoriti konferenciju 16. novembra, zajedničkim snagama radili su umetnici iz 14 domaćih studija demonstrirajući kreativnost i tehničko znanje neophodno za najzahtevnije kompjuterski generisane kadrove.

„Kroz rad na Dedpul filmovima, kao i na video-igrama i animacijama na kojima trenutno radim i zbog kojih sam sprečen da lično prisustvujem konferenciji, upoznao sam do najsitnijeg detalja procese i složene zadatke sa kojima se artisti suočavaju i samim tim sam još ponosniji na rezultate koje naši pojedinci i studiji postižu. Mislim da je ova konferencija savršena ideja koja bi Srbiju trebalo da postavi na mesto koje joj pripada u oblasti kompjuterske grafike“ ocenio je Kapičić.

Svi programi 16. i 17. novembra besplatni su za posetioce uz obaveznu registraciju putem sajta konferencije. Tokom prvih sedam dana prijavljivanja već je registrovano 500 učesnika.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи