Simulator letenja za buduće inženjere i pilote

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ poklonio je Saobraćajnom fakultetu računarsku opremu za usavršavanje već postojećeg simulatora letenja.

Ako se sada opredeljujete za zanimanje, sigurno zaposlenje čeka vas u avio-industriji. Čak deset odsto svih prihoda na svetu dolazi iz vazduhoplovstva, a najtraženija zanimanja u 2025. godini pored programera biće piloti i vazduhoplovni inženjeri. 

Simulator letenja će pomoći da se studenti što bolje pripreme za to zanimanje. 

„Već smo imali dobru komunikaciju sa fakultetom u smislu da su deca dolazila da vide gde u budućnosti mogu da rade i da se upoznaju sa praktičnim znanjima“, kaže Raša Ristivojević sa Aerodroma „Nikola Tesla“.

Ovaj flajt simulator koristiće studentima vazduhoplovnog smera bilo budućim inženjerima ili pilotima.

Nebojša Bojović sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu kaže da je to važno za praktično razumevanje svega onoga što se dešava u vazdušnom prostoru, a bitno je da se stečena teorijska znanja provere u praksi.

U Laboratoriji za vazduhoplovna prevozna sredstva na Saobraćajnom fakultetu trenutno su u funkciji četiri simulatora transportnih vazduhoplova, koja su ovom donacijom unapređena kvalitetnijom simulacijom uz pomoć računara koji je napravio IT sektor Aerodroma.

Simulatori pokrivaju više od 80 odsto svih aviona koji postoje na svetu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво