Kako srpski izum „Sportifiko“ menja fudbalski svet

Jedan izum iz Srbije nedavno se našao među šest društvenih mreža koje menjaju svet. Društvena mreža za sportiste i menadžere „Sportifiko“ priznata je od UEFE, FIFE i FIBE. Njen tvorac, 25-godišnji Miloš Erić, u biografiji ima 15 godina golmanskog iskustva u fudbalu.

Pre šest godina ste bili na poziciji ispred gola. Danas ste uspešni u oblasti IT industrije. Da li možemo da kažemo da ste spojili dve ljubavi?

Tako je, od malih nogu sportom i fudbalom, ali imao sam i ljubav prema tehnologiji tako da sam spojio te dve ljubavi. Nakon jedne povrede u fudbalu odlučio sam se za fudbal na internetu napravivši društvenu mrežu Sportifiko.

Kako i ko može da koristi Sportifiko?

Mogu da je koriste aktivni fubaleri i treneri, ali se nećemo zaustaviti na tome, planiramo da se proširimo i na druge sportove. Za sada pozivam sve fudbalere i trenere da dođu na Sportifiko i izgrade svoju karijeru.

Da li ste zadovoljni rezultatima? Uspevate li da pomognete pre svega mladim sportistima?

Do sada postojimo već dve i po godine, a za tako kratko vreme uspeli smo da dođemo do 10.000 aktivnih fudbalera na našoj mreži imamo više primera gde su fudbaleri uspeli da dođu do reprezentacije i do svojih klubova. Sportifiko najviše može da pomogne jednom mladom fudbaleru tako što mu daje alat da napravi svoj CV i da se ne promoviše, faktički da uzme karijeru u svoje ruke na način da ne zavisi od nekoga da to uradi za njega

Gde vidite vašu društvenu mrežu za pet godina?

Hajde da kažemo da je „Majkrosoft“ kada su kretali govorio da je njihova vizija da imaju personalni računar u svakom domu. Naša misija kojoj idemo i gde ćemo biti za pet godina jeste sportista u svakom domu, a svaki sportista na Sportifiku.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво