Hibridni i električni pogon u žiži na Sajmu u Parizu

Salon automobila u Parizu slavi 120 godina. Drugog novinarskog dana će biti predstavljeno oko 50 novih vozila, gde većinu čine hibridna i električna vozila. Salon je bitan i po najavi dolaska jeftinih kineskih vozila na evropsko tržište i po tome što su „Ford“, „Folksvagen“, „Volvo“, „Opel“ izostali sa salona.

Značajni proizvođači već imaju hibridna vozila u ponudi, a čisto električna samo premijum brendovi. 

„Mercedes“ je prikazao svoju „srebrnu strelu“, automobil budućnosti u retro stilu, koncept za jednu osobu, a „Reno“ svoju vizju budućnosti bez vozača pod sloganom „vozite se u dnevnoj sobi“.

„Pežo" potpuni rimejk retro stila u novom koncept kupeu. A „Audi“ svoj „e-tron“.

Automobili su ostali bez retrovizora i analognih instrumenata. Serijski modeli imaju ekrane ispred vozača. Većina automobila polazi i vozi se zahvaljujući radaru. Autonomna vožnja se očekuje već na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Imaćemo taksi, koji će voziti automatski od hotela do olimpijskih borilista. Spremni smo i za treću revoluciju i autonomnu vožnju“, kaže Kenasuke Ćušija iz „Tojota - Adrija“.

„Mercedes" je predstavio novu „B klasu“, zatim novi GLE i novi „E-Kju“ električni terenac. BMV je izbacio novu „seriju 3“, „Škoda“ novi „kodijak RS“. Tu je i nova „Tojota korola“, kao i „Audi e-tron S5“. Domaćini su imali premijeru „Sitroena C5 erkrosa“.

Pojavili su i prvi veći kineski proizvođači automobila. Kinezi pokušavaju jeftinim vozilma da osvoje Evropu. Međutim, zbog visokih standarda zaštite od zagađenja biće konkurentni samo sa novom tehnologijom.

Kinezi se spremaju na novi korak na električne automobile. Oni su prihvatili klimatski sporazum iz Pariza i bave se ekologijom.

Dovoljno je reći da u Kini možete da čekate automobil sa unutrašnjim sagorevanjem nekoliko meseci, da igrate lutriju za registarsku tablicu, ali električni automobil dobijate odmah.

Naime, u Kini lako možete kupiti i registrovati električni automobil, jer to podržava kineska vlada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво