Novi električni automobili zvezde auto-sajma u Parizu

Potpuno električni automobili s nultom emisijom štetnih gasova su među zvezdama ovogodišnjeg auto-sajma u Parizu, zajedno sa terenskim vozilima na fosilna goriva koja vole mnogi kupci.

„Folksvagenov“ „Audi“ i „Dajmlerov“ „Mercedes-Benc“ predstavili su svoje terence na baterije za bogate kupce, prenosi agencija AP.

„Mercedes“ je takođe pokazao i novu, veću verziju svog sportskog terenca GLE na konvencionalni pogon, dok BMV nudi novu verziju terenskog modela X-5 koji je stub prihoda i zarade kompanije.

Miks modela izloženih na sajmu ukazuje na prisustvo kontradiktornosti koje prožimaju ovu industriju.

Naime, Evropska unija i Kina forsiraju promociju električnih i hibridnih vozila s ciljem smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte i zagađenja, dok kupci prednost daju terenskim automobilima i nerado kupuju električne zbog cene i ograničenog dometa.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи