Oštra kazna Masku zbog obmanjujućih tvitova

Direktor „Tesle“, Ilon Mask, nagodio se sa regulatorima, nakon čega je optužen jer je prevario investitore obmanjujućim tvitovima o prodaji kompanije, pri čemu će Mask ostati izvršni direktor, ali će na tri godine morati da odstupi sa mesto predsedavajućeg upravnog odbora, a moraće i da plati kaznu od 20 miliona dolara, dok će isto toliku sumu platiti kompanija.

Komisija za hartije od vrednosti i berzu saopštila je u subotu da je nagodba postignuta, samo dva dana nakon što je podneta tužba kojom se traži da Mask ode sa čela „Tesle“, prenosi AP.

Prema nagodbi, Mask će morati da napusti funkciju predsednika u roku od 45 dana, i to na najmanje tri godine, ali će moći da ostane izvršni direktor kompanije, napominje američka agencija.

Masku se na teret stavlja da je špekulisao porukama na Tviteru.

Naime, on je na popularnoj društvenoj mreži objavio da razmišlja o privatizaciji „Tesle“ i da za to ima sredstva i podršku investitora, a njegova objava je uzdrmala tržište i napravila haos sa cenama akcija te kompanije, koja se bavi proizvodnjom električnih automobila.

Komisija za hartije od vrednosti i berzu optužila je Maska da je objavljivao lažne tvitove i da nikada o tome nije razgovarao sa finansijerima, dok je Mask sve negirao, tvrdeći da mu je istina uvek na prvom mestu i da je sve radio u interesu firme.

Mask će ubuduće prilikom bilo kakve objave vezane za kompaniju morati da se pridržava saveta marketinškog odeljenja „Tesle“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво