Posle hakerskog napada „Fejsbuk“ pojačava bezbednost

Čelnici „Fejsbuka“ ocenili su da je hakovanje naloga 50 miliona korisnika veliki korak unazad za tu kompaniju u periodu kada radi na tome da povrati poverenje korisnika u vezi sa tim kako tretira njihove podatke.

После хакерског напада „Фејсбук“ појачава безбедност После хакерског напада „Фејсбук“ појачава безбедност

U saopštenju je precizirano da su hakovani „log-in“ podaci za gotovo 50 miliona korisnika, a „Fejsbuk“ je iz predostrožnosti od dodatnih 40 miliona tražio da se ponovo uloguju.

„Fejsbuk“ je ove upade prijavio nadležnim organima. Ipak, nije rečeno da li su ukradene neke od informacija korisnika.

Savet korisnicima koji je objavio jedan od šefova kompanije za bezbednost na internetu "McAfee" Geri Dejvis je da se promene podaci za logovanje.

Takođe je savetovao da se „Fesjbukove“ aplikacije što pre ažuriraju jer je kompanija već našla način kako da ispravi ovaj propust.

Napad je bio veoma širokog dometa, nije ciljana nijedna zemlja posebno, a dogodio se nekoliko nedelja pred zakazane kongresne izbore u Americi, na šta je „Fejsbuk“ dodatno fokusiran.

Više od 300 zaposlenih je u potrazi za lažnim nalozima koji šire dezinformacije, a kojima je upravljano iz stranih država sa ciljem da se utiče na američke birače, navodi Glas Amerike.

Gotovo dve milijarde korisnika popularne društvene mreže pogođeno je kada je njihove podatke, neovlašćeno, u svrhu političke kampanje prikupljala „Kembridž analitika“. „Fejsbuk“ je tada obavestio korisnike za koje je utvrđeno da je „Kembridž analitika“ uzela njihove podatke u jeku kampanje za predsedničke izbore u SAD.

„Naša odgovornost je da zaštitimo vaše podatke, i ako to ne možemo – ne zaslužujemo vas“, rekao je tada osnivač „Fejsbuka“ Mark Zakerberg.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво